mandag 5. januar 2015

Om nye tollregler og ny iHerbfrakt

De nye tollreglene trådte i kraft 1. januar og gir oss hele 350 kr å handle for inkludert  frakt og evt forsikring. Det var mange som syns dette var en dårlig deal, siden vi ble forespeilet økning til 500 kr tollfri handel.
I noen land er det faktisk toll på varene uansett hvor mye eller lite du handler, så sånn sett er vi heldige.
Det du må se på når du bestiller varer fra utlandet er hvor stor totalsummen er på handlevognen med  frakt (og evt forsikring).
Det lønner seg å klikke inn på t(r)ollvesenets egne sider for å få deres valutakurs og ligge noen kroner ( 10 eller noe) under 350 kroner, siden verdien på den norske krona ikke akkurat er stabil.

Noen uker før jul bestemte iHerb seg for å endre på sine fraktalternativer, til stor frustrasjon for mange. Vi har i lang tid hatt utrolig billig DHL-frakt og har kunnet bestille tunge pakker levert på døren for en neve dollar. (jeg bestilte så mye at jeg nesten ble på fornavn med budet ;))
Nå er det slik at hvis du bestiller for over 20 $ får du halv pris på frakten med International Airmail dersom pakken er under 4 lbs (ca 1,8 kg)
Her kommer det som er litt innviklet:

 • Er pakken under 1 lbs (454g) og har verdi på mer enn 20 $, koster frakten fra 2 $ 
 • For hver lbs øker frakten bittelitt til max 8,9 $ for pakker under 4 lbs for verdi over 20 $
 • Handler du for over 40 $ får du halv pris på DHL-frakt, men verdien på pakken og frakt overstiger da 350 kr, slik at det blir toll på pakken uansett (ihvertfall slik den norske krona er nå) Veier pakken under 1 lbs, koster frakten nå litt over 10 $ ved verdi over 40 $
Slik er det iallefall med nye regler for netthandel fra utlandet og nye fraktalternativer. Jeg bestiller fortsatt mye fra iHerb, men foreløpig holder jeg meg under 4 lbs slik at fraktalternativet International Airmail er mulig. Uansett hvordan man vrir og vender på det, ligger prisene til iHerb laaaaaangt under prisene i Norge og utvalget er enormt.
Har du ikke handlet på iHerb før, bruk koden min og få minimum 5 $ rabatt på første pakke.
Hvordan du går frem for å handle med koden finner du her

3 kommentarer:

 1. Håper virkelig billig Dhl-frakt kommer tilbake :(

  Hei, forresten :)

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.