torsdag 1. oktober 2015

"Nutella"-brød


På Meny denne uken er det 30% rabatt på utvalgte glutenfrie varer, og produktene fra Det Glutenfrie Verksted er i utvalget.
Jeg er ingen fan av ferdige melmikser, men Det Glutenfrie Verksted bruker økologiske råvarer i melmiksene sine og det liker jeg.
De bruker heller ikke hvetestivelse i sine mikser.
Jeg brukte bollemiksen til dette brødet. Miksen inneholder maisstivelse, rårørsukker, sammalt hirsemel, malt loppefrøskall (samme som fiberhusk), guarkjernemel, kardemomme og havsalt. Alle ingredienser er økologisk merket med unntak av havssalt som jo er helt naturlig, men ikke merket økologisk.

I tillegg til melmiksen kreves melk, gjær, smør og kesam.
Hvis du ikke tåler melk, kan du bruke kokosmelk, havremelk eller rismelk og kokosolje istedenfor.
Jeg ville brukt kokosmelk, for den inneholder fett som gjør baksten saftigere.
Jeg hadde ikke kesam, og brukte litt mer melk.
I og med at jeg skulle kjevle ut deigen, hadde jeg i 1 dl mindre væske. Deigen ble da veldig fin å kjevle ut mellom 2 bakepapir.
Nøttepålegget jeg brukte inneholder melk. Hvis du vil lage uten melk, kan du bruke First Price nøttepålegg. Det er faktisk uten melk, ihvertfall var det tidligere. Det kan nok inneholde spor av melk siden det ikke er merket melkefritt.
Brødet ble saftig og godt. Det kan være et godt alternativ dersom du skal på hyttetur og ikke vil ha med masse forskjellig meltyper. Eller hvis du vil lage noe kjapt og enkelt. Jeg anbefaler gjerne denne miksen :)
Jeg beklager de utrolig dårlige bildene. Jeg hadde bare mobilkamera tilgjengelig og ser nå at jeg burde investere i ny mobil :D

Bland sammen ingrediensene, minus en dl væske hvis du vil kjevle ut.
Kjevle ut mellom 2 bakepapir.

Smør på sjokopålegget med en slikkepott. Bruk rikelig.
Minstemann på 10 hjalp til med dette, og syns det var helt greit å slikke av slikkepotten :)



Ta tak i bakepapiret og rull sammen mens du passer på at rullen blir fast.

Del i 2 med en skarp kniv, men la det være 2-3 cm i enden som fortsatt henger sammen.

Legg snittsiden opp og tvinn bitene sammen.
La heve 20-30 minutter, sett ovnen på 200 grader.
Stek i 20-25 minutter midt i ovnen.
Ta ut og avkjøl på rist
Bittelitt godt stekt, men godt allikevel :)






1 kommentar:

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.