tag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post6259552474613300854..comments2023-07-28T14:51:49.951+02:00Comments on Glutenfritt - Naturligvis: Brødbaking uten mye jobb? Superenkelt glutenfritt brød med lavere karbohydratinnhold og sprø skorpe som kan lure nesten hvem som helst, ifølge min mann :-)Fragolahttp://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-87334530202015584872014-01-27T19:43:17.635+01:002014-01-27T19:43:17.635+01:00Hei.
Jeg har ikke prøvd å fryse det, men det hold...Hei. <br />Jeg har ikke prøvd å fryse det, men det holder seg godt i flere dager. Jeg har tilogmed hatt med et slikt brød i kofferten når vi reiste til syden i en uke. Det holdt i flere dager :-) Jeg pakker det inn i et oppvaskhåndkle. Det går fint å riste skiver i brødrister hvis du vil ha en litt sprø og god brødskive :-)Fragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-40666581672980598532014-01-27T16:00:51.773+01:002014-01-27T16:00:51.773+01:00Hei, kan brødet fryses? kan man lage større porsjo...Hei, kan brødet fryses? kan man lage større porsjoner? blir dette brøde veldig fort tørt, typ dagen etter? Ser veldig digg ut! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-73881998095841280432013-10-25T19:23:45.872+02:002013-10-25T19:23:45.872+02:00Hei Signe.
Jo, deigen skal heve seg greit, den. Me...Hei Signe.<br />Jo, deigen skal heve seg greit, den. Men du må ikke ha for mye mel oppi. Deigen skal samle seg til en klump når du rører den sammen, men fortsatt være bløt. Muligens kan du ha i litt vann og blande med kjøkkenmaskin eller mikser, og la deigen stå til imorgen. <br />Lykke til! Fragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-39267907504630652402013-10-25T09:09:28.977+02:002013-10-25T09:09:28.977+02:00Da har jeg ett spørsmål ang. brødet. Lagde brøddei...Da har jeg ett spørsmål ang. brødet. Lagde brøddeigen i går kveld, og eter at det har stått i 12 timer synes jeg ikke at det har hevet noe særlig. Er det riktig??? Mulig at jeg hadde litt for mye mel i. Jeg har brukt Bovete isteden fir Schârs brødmiks. Fikk anbefalt det i Helsekostbutikken. Skal steke brødet når jeg kommer hjem fra jobb idag. Da vil det ha stått i ett døgn. Så spørsmålet mitt er altså om det vi heve seg noe særlig!! Jeg har ikke tenkt å gi meg da, selv om det blir mislykket første gang :-)Signehttps://www.blogger.com/profile/12570427425963375685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-16244734405548843452013-09-13T11:10:14.225+02:002013-09-13T11:10:14.225+02:00Er det gjort flere forsøk uten gjær? Med bakepulve...Er det gjort flere forsøk uten gjær? Med bakepulver er det liten vits i lang hevetid, siden det ikke er noen gjærceller som skal utvikle seg. Det måtte eventuelt være at melet har behov for å godgjøre seg... Honning er ikke aktuelt for meg nå, siden jeg skal på en disett uten sukker. Glad for oppdaterte opplysninger, siden denne oppskriften så veldig god ut:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-44966252624934300042013-02-13T13:59:06.446+01:002013-02-13T13:59:06.446+01:00Det har jeg ikke prøvd. Det blir spist opp iløpet ...Det har jeg ikke prøvd. Det blir spist opp iløpet av noen dager her i huset. Det holder seg godt. :)Fragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-19608901874475007422013-02-13T13:25:23.930+01:002013-02-13T13:25:23.930+01:00Kan det fryses?
Kan det fryses?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-40432561465316764282013-01-24T13:06:07.224+01:002013-01-24T13:06:07.224+01:00Schärs melmiks er billigst på Coop-butikkene.:) Schärs melmiks er billigst på Coop-butikkene.:) Fragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-46270695025236613752013-01-24T13:04:04.299+01:002013-01-24T13:04:04.299+01:00Hei.
Ja, jeg handler endel i Sverige, men mye er b...Hei.<br />Ja, jeg handler endel i Sverige, men mye er blitt billigere i Norge faktisk. Soyayoghurt, havremelk, soyamelk, ciabattabrød og andre bakervarer fra Schärs. Se etter på rema 1000 og Kiwi. Tror det er mest å spare derFragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-38736878871556245122013-01-23T23:37:48.422+01:002013-01-23T23:37:48.422+01:00Hei! I dag fikk jeg vite at jeg ikke tåler melk! o...Hei! I dag fikk jeg vite at jeg ikke tåler melk! og ikke gluten noe særlig heller. Og da ble jeg SÅ glad da jeg kom over denne bloggen <3 <3 og særlig denne siden! jeg kan spise brøøøød!! :D Kjøper du glutenfritt i sverige? og hva med melke erstatninger, vet du hvor man kjøper i sverige? hilsen pengelens :PAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-46995590041809901262012-10-04T14:22:45.479+02:002012-10-04T14:22:45.479+02:00Jeg prøvde å legge inn alle ingrediensene på diett...Jeg prøvde å legge inn alle ingrediensene på diett.no for å se fordelingen av fett, karbohydrater og proteiner var. Er ikke helt sikker på om det ble riktig, for man måtte ha gram og ikke dl for å beregne. Det ble noe slikt: 5,14 g proteiner, 16 gram karbohydrater hvorav kostfiber er 2,51g, 10,6 gram fett og 122 mg natrium pr porsjon.<br />:-)Fragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-19583543636974591772012-10-03T19:26:05.544+02:002012-10-03T19:26:05.544+02:00Hei! Vet du næringsinnholdet i brødet?Hei! Vet du næringsinnholdet i brødet?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-6718604669577141012012-05-16T09:46:57.963+02:002012-05-16T09:46:57.963+02:00:-) Lykke til:-) Lykke tilFragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-54735368517999952032012-05-15T23:51:18.538+02:002012-05-15T23:51:18.538+02:00Fant fibrex på Coop OBS, slipper lete etter en hel...Fant fibrex på Coop OBS, slipper lete etter en helsekost som har det. :-)John Rnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-875009560834441332012-05-15T21:10:45.915+02:002012-05-15T21:10:45.915+02:00Ok takk, tester 1dl ekstra havregryn og 1,5 ss psy...Ok takk, tester 1dl ekstra havregryn og 1,5 ss psyllium. Skal se om jeg får tak i fibrex eller sukkerroefiber så jeg kan teste det også... :-)John Rnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-44007030076017741032012-05-15T18:42:29.406+02:002012-05-15T18:42:29.406+02:00Jeg mente havregryn OG psyllium. Men bare 1-2 ss p...Jeg mente havregryn OG psyllium. Men bare 1-2 ss psyllium, og resten havregryn :-)Fragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-13401815810613294592012-05-15T18:41:28.392+02:002012-05-15T18:41:28.392+02:00Hei John R.
Fibrex/sukkerroefiber er omtrent som l...Hei John R.<br />Fibrex/sukkerroefiber er omtrent som litt større og grovere biter hvetekli, og Psylliumfrø eller fiberhusk (malt psyllium) blir geleaktig i vann.<br />Hvis du bruker Psyllium er det nok med 1-2 ss vil jeg tro. Bruker du for mye av det blir ikke smaken så god, synes jeg.<br />Du kan heller bruke litt mer havregryn for å kompensere for mengden. <br />Lykke til :-)Fragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-9909924720392068572012-05-15T15:27:50.300+02:002012-05-15T15:27:50.300+02:00Hei, kan man bytte ut fibrex/sukkerroefiber med Ps...Hei, kan man bytte ut fibrex/sukkerroefiber med Psyllium?John Rnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-29878157734503550522012-04-10T10:09:17.651+02:002012-04-10T10:09:17.651+02:00Hei. Det var synd at det ble mislykket. Det kan he...Hei. Det var synd at det ble mislykket. Det kan hende at brød med bakepulver ikke skal heve i det hele tatt. <br />Det at deigen var for hard kan avhenge av hva slags mel du bruker.Det beste er å tilsette litt etter litt slik at du har kontroll på hvor bløt deigen er. <br />Hvis brødet blir for bløtt inni etter steking, kan det hende at det må steke en stund lenger på lavere varme.<br />Det hadde jo vært moro om det hadde gått an å lage et gjærfritt brød med denne oppskriften. Skal se om jeg kan forske litt på det. :-)<br />Ikke gi opp, det finnes andre oppskrifter på brød uten gjær som helt sikkert passer deg. :-)Fragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-23335598816906714992012-04-01T20:06:22.527+02:002012-04-01T20:06:22.527+02:00Hei.
Vel da har jeg omsider prøvd å bake denne me...Hei. <br />Vel da har jeg omsider prøvd å bake denne med bakepulver. Brukte 2 ts bakepulver. Lot deigen stå i 16 timer, men den hadde ikke hevet seg godt nok synes jeg. Da jeg skulle hvelve den over i den varme gryten så var det ikke bare bare. Deigen var jo hard. Måtte jobbe litt for å få den over. Sånn skal det vel ikke være??<br />Nåja, etter 2x 45 minutt tok jeg brødet ut. Etter ca 15 min skjærte jeg den i to, men tenkte at det her kan jeg ikke spise. Brødet var nokså bløt inni, så jeg heiv den inni ovnen igjen i litt over ti minutt. Fortsatt synes jeg at brødet var litt for "vått" inni. Skal det være sånn?? Har aldri bakt glutenfritt før så jeg vet ikke. Baker vanligvis bare brød med egg og masse frø, men har så lyst på brød med mel!<br /><br />Hva trur du? Var problemet at jeg ikke hadde gjær? <br />LineAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-87297342925343642072012-03-18T10:10:22.308+01:002012-03-18T10:10:22.308+01:00Hvis du prøver med honning, skal det holde med 1-2...Hvis du prøver med honning, skal det holde med 1-2 ss honning. Skal du bruke bakepulver bør deigen være ganske løs. I denne oppskriften, er det 1 1/2 ts bakepulver:http://matutenmelkglutenogsukker.blogspot.com/2011/09/paleo-brd-lavkarbo-glutenfritt.html<br />Det kan hende at det holder med samme mengde i det superenkle brødet.<br />Lykke til :-)Fragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-38539856425034115392012-03-17T17:51:55.561+01:002012-03-17T17:51:55.561+01:00Hei igjen. Jeg lurer på hvor mye honning jeg skal ...Hei igjen. Jeg lurer på hvor mye honning jeg skal bruke til denne oppskrifta? Eller skal jeg kjøre på med bakepulver tru, hvor mye bakepulver erstatter en pk gjær da?? Har resten av ingrediensene klar, og resultatet kommer jeg selvfølgelig med :-) LineAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-25304169730426139482012-03-17T14:43:31.450+01:002012-03-17T14:43:31.450+01:00Glemte å skrive lykke til :-)
Det hadde vært hygge...Glemte å skrive lykke til :-)<br />Det hadde vært hyggelig å høre hvordan resultatet ble hvis du prøver deg på oppskriften :-)Fragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-2264397121217345492012-03-17T14:42:07.041+01:002012-03-17T14:42:07.041+01:00Jeg har et innlegg om å bruke honning istedenfor g...Jeg har et innlegg om å bruke honning istedenfor gjær her: http://matutenmelkglutenogsukker.blogspot.com/2011/07/glutenfritt-brd-uten-gjr-superenkelt-og.html<br />Å bruke bakepulver skal vel også gå an, men da vet jeg ikke om deigen skal stå så lenge.Fragolahttps://www.blogger.com/profile/03617526990007884946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2125607827662423719.post-85018322208497344952012-03-17T12:41:36.221+01:002012-03-17T12:41:36.221+01:00Hei.
Jeg trur ikke magen min er så glad i gjær h...Hei. <br /><br />Jeg trur ikke magen min er så glad i gjær heller. Kan jeg erstatte gjær mEd noe??Anonymousnoreply@blogger.com