Om meg og bloggen


Jeg har blogget om gluten og melkefri mat i snart fem år, og det jeg skriver om har forandret seg etter hvert som jeg har lært mer og mer om hva mat har å si for betydningen av hvordan man har det. Jeg kom inn verdenen med allergivennlig mat for 15 år siden da den eldste sønnen min fikk påvist proteinintoleranse. Evnen til å spalte proteiner i melk og gluten var tydelig nedsatt og diett var nødvendig. På den tiden fantes svært lite av informasjon og produkter som var gode på smak samtidig som de hadde en god næringsverdi. Jeg er opptatt av at maten vi spiser skal være så ren som mulig, uten unødvendige tilsetninger, og i tillegg ha en næringsverdi som kroppen har godt av.

Reisen min begynte da med å eksperimentere med vanlige oppskrifter gjort om til gluten og melkefritt. Det har vært mange feilskjær, men også mange jubeloppskrifter på vellykket bakst  og annet.
Jeg startet etterhvert med en blogg som het Mat uten melk, gluten og sukker, et ganske langt og tungvint navn, så ble det Sunnere Blogg - Bare Ekte Mat med fokus på steinalderkosthold. Jeg er fortsatt opptatt av den rene, ekte maten, men ønsket så å ha et navn som forbindes med glutenfri, naturlig mat. Derav det nye navnet 
Glutenfritt - Naturligvis.

Jeg lærer hele tiden noe nytt, har vært innom en periode der jeg ønsket å starte et bakeri med unike produkter som jeg syns alle med eller uten gluten og melkeallergi eller intoleranse burde hatt tilgang på. Dette gikk dessverre ikke, men jeg fortsetter derimot å blogge og ser hvor veien videre fører meg.
Her er mange oppskrifter på bakst, både sunn og ikke fullt så sunn, men har alltid fokus på rene naturlige råvarer og sunnere alternativer til raffinert sukker.
Håper du finner noe du liker :)
Jeg er ikke utdannet innen ernæring, men skriver om mine erfaringer innen mat og helse.

Mailadresse: bakerensbarn@gmail.com