torsdag 23. juni 2011

I can't believe it's not coffee! Ismocca, uten melk, sukker eller KAFFE? :-O


Inspirert av Unes ismocca ble denne til.
Den inneholder ikke melk, sukker eller kaffe! Jeg prøver å være forsiktig med kaffe en stund fremover fordi kaffe inneholder mye syre, og da er det bra at det finnes alternativer som smaker så godt.
Mmmmmmmmm! Nyter den her nå mens jeg skriver. Den smaker ismocca! Jeg lover! :-)
Eldstemann i huset fikk også sin smaksprøve, og han sa også: Mmm! Den var god! Selv etter at jeg hadde fortalt han at kaffen var laget av løvetann, sikorirot, bygg og rug. Kaffen inneholder ikke gluten fordi all gluten fra bygg og rug elimineres i pressingen.

til 2 iskaffeglass trenger du:


2 ss Dandy Blend (jeg kjøpte en liten pose  på 200 gram, men den holder til 100 vanlige "kaffe"kopper)
1-2 ss kakao
Stevia Dark Chocolate etter smak
2 -3 dl rismelk
2-3 ss kokoskrem (den delen i kokosmelkboksen som er tykk masse)


Kjør alt i en blender og helles over i kaffeglass med isbiter. Alternativt kan isbitene kjøres med i blenderen de siste sekundene. Gjør du det, blir det "melkeskum" av kokoskremen som legger seg på toppen.

22 kommentarer:

 1. Sprøtt! Lene med bloggen Lykkemisjonen har tipset meg om den kaffen. Smaker den kaffe altså? Kan nesten ikke tro det ;-) Må testes snart.

  SvarSlett
 2. Den lurte mannen min :-) og så drøy den er også. De har 200 gram, 400 gram og 900 gram.

  SvarSlett
 3. Ismocca hørtes helt nydelig ut, må nok prøve det en gang- har ikke smakt den kald ennå, men kan tenke meg at det smaker kjempegodt:)Hehe, så moro at du klarte å lure mannen din med den:D

  SV: Ja, ikke sant?:) Så bra du liker den!:) Selv syns jeg det er en super kaffe-erstatning, koser meg med med "kaffe" med gooood samvittighet nå:):)
  Ja, kokosjuice er heeelt nydelig; det både smaker og føles godt for hele kroppen!:):)

  SvarSlett
 4. :-) Tror jeg må lage en til ;-)

  SvarSlett
 5. nam! dandy blend er i posten på veg til meg og eg gledar meg såå til den kjem!! den blir så bra å nyte "kaffi" uten magekrampe! då skal eg i alle fall prøve ismoccaen din;)

  SvarSlett
 6. Silje: Den kan anbefales :-)

  SvarSlett
 7. Den "kaffen" er god! :-) Smart å blande med både kokosmelk og rismelk, jeg har kun brukt kokosmelk, og det blir veldig mektig.

  sv: De har inne dehydrator igjen nå :-)

  SvarSlett
 8. Denne må jeg prøve! :-)

  SvarSlett
 9. Bestilte denne jeg etter at du fristet meg tidligere. Funker som en kule både varm og som denne varianten. Hadde også i hampprotein og chiafrø, ikke like delikat i konsistensen lenger, men gikk ikke ut over smaken. Lager meg stadig vekk små shots med denne og har i en dråpe stevia-sjokolade. Helt hekta, så må nok bestille ny så jeg slipper å gå tom. Tusen takk for tips;)

  SvarSlett
 10. Silje Silje: MMM! Og Nope, det står at det er utsolgt for alle excaliburene :-(
  Une: BLir nok en sommerslager her i huset, dette :-)
  Annie: Ja, gjør det og kom gjerne med tilbakemelding :-)
  Supermatforbarn:Spennende med chia og hamp! Og stevia er et vidundermiddel for god smak. :-)

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 12. Wow, dét skal jeg prøve! Men hvilken type kakao bruker du/dere? Noe som kan anbefales fra Iherb?

  SvarSlett
 13. Eva: Jeg brukte Raw Cacao Powder fra Navitas Naturals. Det går sikkert fint med andre kakaotyper også. Jeg var på hyttetur i telemark i helgen og glemte igjen "kaffen" min. KRISE! Må bestille ny ;-)

  SvarSlett
 14. Takk Fragola, skal sørme prøves ut!! :)

  SvarSlett
 15. Fikk mine varer i dag, og måtte jo omgående prøve! Laget først en kald variant, dog uten kokos og isbiter. Deretter en varm variant med kokt vann og en ørliten skvet rismelk oppi. Jeg kan ikke påstå det smakte som kaffe, men det smakte HIMMELSK!!! mest som cacao. Uansett, så vil det bli en god erstatning for vanlig kaffe. :-))

  SvarSlett
 16. Jeg syns det smaker godt, og har drukket denne "kaffen" et par uker. Idag skulle jeg prøve meg på vanlig kaffe, og syns ikke det smakte så godt som jeg husket. Hm.... :-)

  SvarSlett
 17. Hei igjen. Må jo korrigere meg selv. Prøvde også bare Dandy Blend med kokt vann, og DA smaker det jo kaffe. Kjempegodt! Tror godt jeg kan la den vanlige kaffe være etter denne oppdagelse. Nå har jeg bestilt en stooor pose fra Iherb. Takk for dette tipset, det var det jeg trengte! :-))

  SvarSlett
 18. Så bra at du likte den. Jeg bestilte en annen type derfra forrige uke (Teeccino, Mediterranean Herbal Coffee, Java, Medium Roast, men den er ikke så drøy som Dandy Blend)
  for å prøve om den er like god.
  Så har jeg gitt meg selv kjøpestopp ut sommeren (tror jeg) ;-)

  SvarSlett
 19. Kjøpestopp hehe, ja det kunne jeg sørme også trenge!! :-))
  Skal bli spennende å høre hva du synes om den nye "kaffe". :)

  SvarSlett
 20. Skal bli en liten vurdering av kaffen her på bloggen, tenker jeg :-)

  SvarSlett
 21. Eva: Tenkte på is"kaffen" du lagde. Det kan hende du ikke brukte nok pulver. Jeg bruker minst 1 toppet ss og smaker til med mer hvis jeg syns det ikke smaker nok kaffe :-)

  SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.