lørdag 16. april 2011

Lørdags-hamburger og glutenfrie hamburgerbrød

Bildet er lånt fra vitavalens. Der har de oppskrift på glutenfrie hamburgerbrød.
Idag er sola herlig og varm. Det må bli grilling! Håper været holder seg ;-)
Jeg baker hamburgerbrød og blander egen hamburgerdeig.1 pk karbonadedeig
1 pk kyllingkjøttdeig
grillsaus av eget valg
1 pk bacon
salat
tomat
majones
Brie av geitemelk(hvis det tåles) eller soyaostBland sammen karbonadedeig og kyllingkjøttdeig. Lag hamburgere og legg bakepapir eller mellomleggspapir mellom hver hamburger.
Pensle på grillsaus flere ganger under stekingen.
Sprøstek baconet.
Montér hamburgerene etter eget ønske :-)Hamburgerbrød.
(28-30 stk)
1 liter vann
1 pk gjær
2 ts salt
1- 1/2 - 2 dl raps eller olivenolje
1 dl knust bokhvete
2 ts xanthangum eller 2 ss fiberhusk
nok fin melblanding til at deigen kan trilles ut og klappes flat med hender som er penslet med olje. Ca 1,5 kg? (kanskje mer, jeg brukte ikke mål)
Egg til pensling
sesamfrø


Ha fingervarmt vann i bakebollen, hell i gjæren, saltet og oljen. (bruker du fiberhusk, skal det tilsettes i væsken og svelle i 10 minutter før du tilsetter melet)  Ha i en god porsjon mel og bokhveten.
Tilsett mel mens bakemaskinen går til det dannes en deig som ikke er så klissete. Hell over litt mer olje slik at deigen blir dekket av oljen.
Ha deigen ut på bakematte eller benkeplate. Del i passende store biter. Trill til boller med oljete hender (vet ikke hva jeg skal kalle det, men jeg heller en liten dæsj olje i hendene, så henger ikke deigen fast når jeg triller den ut) Legges på bakepapirkledt plate og trykkes flate med hånden. Ca 1-1-/2 cm tykk. Pensle med egg og strø på sesamfrø. Heves minimum 30 minutter. Stekes ved 200 grader til de er gyldne og gode. Ca 10-15 minutter.
Jeg lagde ett brett med pitabrød av deigen også. Klappet bare deigen ekstra flat. ca 1/2 cm. De fikk da en luftlomme.
Da er det bare å glede seg til middag! :-D

Evaluering: Nam! Dette var godt. hamburgerbrødene ble luftige og lette. Pitabrødene også. Tok bilde med mobilkameraet, men det vil ikke sende over til mailen min :(

3 kommentarer:

 1. SV: takk :-)

  Jeg merker litt bedring på ME'en, i form av at jeg ikke pådro meg ekstra infeksjoner, og så skal det litt mer til for at jeg skulle bli sliten (eller, ekstra sliten, du vet). Jeg tror også at mye skjedde i kroppen som jeg ikke merket, eller det håper jeg i alle fall :-) Merker at jeg føler meg bedre når jeg holder meg unna fint mel/kjøtt/melk, tror nesten det utgjør den største forskjellen.

  Og nei, jeg er ikke like flink hele tiden! Burde være det, men sluttet med spirulina og chlorella siden jeg skulle sjekke effekten av det, har ikke somlet meg til å begynne igjen, og vips ble jeg syk. Fortere sliten også dessuten. Skal begynne igjen!

  SvarSlett
 2. Så gøy at du også synes vanlig sjokolade smaker kjemisk og rart! Jeg klarer det overhodet ikke lenger. Jeg smakte lovehearts her om dagen (og det elsket jeg før), men det smakte ko KUN e-stoffer!! Blir helt kvalm av å tenke på alt jeg har spist ukritisk før, bare fordi smaksløkene mine var bedøvd :-3

  Marshmellows høres spennende ut! Lykke til :D

  SvarSlett
 3. Ida: Får nok prøve meg på spirulina og chlorella i pulverform, ja. Jeg SKAL bli frisk! :-)

  Tone:
  :-)
  naturlig er best!

  SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.