Metoden er enkel som bare det:
(det blir ca-oppskrift, men tilsett litt og litt mel som du rører ut mellom hver gang. Glutenfritt mel kan lett klumpe seg. Jeg måtte bruke stavmikser for å få ut klumpene, fordi jeg hadde vært litt for rask med å slumpe oppi altfor mye mel)
Deig/røre:
Glutenfritt mel
Vann
Salt, 1 ts per 0,5 l vann
litt Olivenolje
Litt pizzakrydder, dvs oregano eller pizzaurteblanding
Fyll:
Tomatpuré
Vann
Hvitløkspulver
Oregano
(eller bruk ferdig pizzasaus)
Egnet fyll som skinke, pølser, salami, paprika osv.osv
Evt hvit geitost hvis det tåles, eller litt knust potetgull, nøtteost, soyaost eller potetmos i tynt lag.
Rør sammen ingrediensene til røren/deigen. Den skal bli tykk som vaffelrøre. Bruk visp, blir det klumper kan du bruke stavmikser.
Hell en øsestor porsjon over stekepannen og fordel røren ved å helle litt på stekepannen slik at hele bunnen blir dekket. Stek et par minutter på middels høy varme.
Gjør i mellomtiden fyllet klart. Rør litt vann i tomatpuréen og tilsett krydder. Del evt skinke, pølser og annet fyll i passe store biter.
Snu "pizzaen" med en stekespade og stek videre på andre siden mens du legger på fyllet.
Har du geitost eller soyaost over, lønner det seg å legge på lokk slik at osten smelter.
Stek ferdig og server som den er eller brett pizzaen over som en "calzone".
| Pass på at den ikke blir for godt stekt slik denne ble ;-) |
| Minstemanns valg av pizzafyll :-) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.