tirsdag 11. desember 2012

Lammegryte, en sikker vinner.

Jeg elsker lam, og denne lammegryten kan putre for seg selv i mange timer. Den blir mørere og mørere jo lenger den får stå og godgjøre seg. Som søndagsmiddag er denne helt suveren.
your picture
Bildet er lånt herfra
1-2 kg lammekjøtt. Bruk gjerne fårikålkjøtt. Jeg kjøper inn masse om høsten og fryser ned til andre retter enn fårikål.
Smør eller melkefri margarin til steking
1-2 gule løk i båter
2-3 gulrøtter i skiver
5-6 hvitløksfedd, skrelt og knust med knivflaten
1-2 dl vann
1 boks hakkede tomater
2 dl rødvin (kan sløyfes)
1 ts tørket timian
2-3 laurbærblad
2 ss balsamicoeddik
1 ts kanel

Skjær kjøttet i passende store stykker ca 2-3 cm store biter. Brun det i flere omganger i smør i en stor jerngryte eller kjele. Stek løk, gulrot og hvitløk. Ha kjøtt, grønnsaker, væske, tomater og krydder i gryta og kok opp. Skru ned varmen slik at det såvidt putrer og la det godgjøre seg i minst 2 timer. Gjerne lenger.
Server gjerne med ovnstekte potetbåter med olivenolje, salt og pepper.

3 kommentarer:

  1. Dette hørtes helt himmelsk ut!!! :)

    Spørs om det ikke snart blir servert her i heimen også! :)

    Ønsker deg en fin kveld! <3

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)