Suppe er noe jeg ofte lager, du kan ha mye forskjellig oppi den, kan kamuflere grønnsaker for kresne barn, og det er en enkel måte å lage god mat uten å bruke mer enn én kjele.
Her er en god mandagssuppe:
600 g kyllingfilet i små terninger, eller bruk kyllingkjøttdeig
1 ss smør, melkefri margarin eller kokosolje
12 cocailtomater delt i 4
2 dl kokosmelk, fløte hvis du tåler det, eller soyafløte hvis du ønsker mer nøytral smak
6 dl vann
1 hønsebuljongterning
1 ss karri
1 ts paprikapulver
Ca 1/2 ts tørket chili, eller 1/2 fersk rød chili hakket i små biter
8 ss strimlet purre eller vårløk
1 rød paprika i terninger
1 gul paprika i terninger
Smelt smør/margarin/olje i en kjele. Stek kyllingkjøttet. Ha i chili, tomat, purre/vårløk og paprika. Tilsett vann og buljong. Smak til med krydder. La suppen koke ben minutter og ha i kokosmelk/fløte/soyafløte . La det koke til til og servér med et lite dryss urtesalt eller hakket vårløk på toppen.
Trenger grønnsakene kamuflasje, tar du ut kyllingkjøttet før du steker grønnsakene, har i buljong og vann, og stavmikser til alle spor er godt gjemt. Ha så i kjøttet igjen og følg oppskriften videre. :)
Smaklig måltid.
Her er en god mandagssuppe:
600 g kyllingfilet i små terninger, eller bruk kyllingkjøttdeig
1 ss smør, melkefri margarin eller kokosolje
12 cocailtomater delt i 4
2 dl kokosmelk, fløte hvis du tåler det, eller soyafløte hvis du ønsker mer nøytral smak
6 dl vann
1 hønsebuljongterning
1 ss karri
1 ts paprikapulver
Ca 1/2 ts tørket chili, eller 1/2 fersk rød chili hakket i små biter
8 ss strimlet purre eller vårløk
1 rød paprika i terninger
1 gul paprika i terninger
Smelt smør/margarin/olje i en kjele. Stek kyllingkjøttet. Ha i chili, tomat, purre/vårløk og paprika. Tilsett vann og buljong. Smak til med krydder. La suppen koke ben minutter og ha i kokosmelk/fløte/soyafløte . La det koke til til og servér med et lite dryss urtesalt eller hakket vårløk på toppen.
Trenger grønnsakene kamuflasje, tar du ut kyllingkjøttet før du steker grønnsakene, har i buljong og vann, og stavmikser til alle spor er godt gjemt. Ha så i kjøttet igjen og følg oppskriften videre. :)
Smaklig måltid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.