mandag 3. juni 2013

Kyllingsuppe med karri

Suppe er noe jeg ofte lager, du kan ha mye forskjellig oppi den, kan kamuflere grønnsaker for kresne barn, og det er en enkel måte å lage god mat uten å bruke mer enn én kjele.
Her er en god mandagssuppe:

600 g kyllingfilet i små terninger, eller bruk kyllingkjøttdeig
1 ss smør, melkefri margarin eller kokosolje
12 cocailtomater delt i 4
2 dl kokosmelk, fløte hvis du tåler det, eller soyafløte hvis du ønsker mer nøytral smak
6 dl vann
1 hønsebuljongterning
1 ss karri
1 ts paprikapulver
Ca 1/2 ts tørket chili, eller 1/2 fersk rød chili hakket i små biter
8 ss strimlet purre eller vårløk
1 rød paprika i terninger
1 gul paprika i terninger

Smelt smør/margarin/olje i en kjele. Stek kyllingkjøttet. Ha i chili, tomat, purre/vårløk og paprika. Tilsett vann og buljong. Smak til med krydder. La suppen koke ben minutter og ha i kokosmelk/fløte/soyafløte . La det koke til til og servér med et lite dryss urtesalt eller hakket vårløk på toppen.
Trenger grønnsakene kamuflasje, tar du ut kyllingkjøttet før du steker grønnsakene, har i buljong og vann, og stavmikser til alle spor er godt gjemt. Ha så i kjøttet igjen og følg oppskriften videre. :)
Smaklig måltid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)