lørdag 10. oktober 2015

Glutenfri sprø, sunn og god frokostblanding/müsli/granola


Glutenfrie frokostblandinger koster det hvite ut av øynene, er ofte fulle av sukker og smaker heller ikke særlig godt.
Denne har store biter med havregryn, frø og nøtter som er sprø og gode. Siden frokostblandingen er søtet med lønnesirup og honning, blir den litt sunnere enn de som er søtet med lassevis av sukker.
Jeg steker/tørker blandingen før jeg tilsetter rosiner og hakkede aprikoser, ellers brenner frukten seg og da smaker det ikke godt. Du kan variere med det du har for hånden eller det du liker best av frø, nøtter og frukt.
Siden jeg alltid slumper sammen, blir det ca-mål her. :)

Frokostblanding

6-8 dl glutenfri havregryn
2-3 dl solsikkefrø
2-3 dl gresskarfrø
2-3 dl linfrø
2-3 dl sesamfrø
1-2 dl chiafrø
2-3 dl hakkede mandler
1-2 dl hakkede valnøtter
evt noen dl kokosflak
2 dl lønnesirup-pulver
3 dl vann
1-2 dl honning
ca 2 dl kokosolje

Bland alle frø, nøtter og havregryn i en dyp langpanne. Rør lønnesirup-pulveret ut i vann. Har du ikke pulver, kan du bruke vanlig lønnesirup, men da må du bruke mindre vann. Jeg bruker pulver fordi det blir billigere enn å kjøpe lønnesirup her. Har du ikke lønnesirup, bruker du mer honning. Hell søtning og kokosolje over blandingen. Det skal bli såpass fuktig at det ligger litt væske i bunnen. Trykk det hele litt sammen. På denne måten blir det store biter av blandingen som er sprøtt og godt.
Sett inn i stekeovnen ved 150 grader varmluft. Stek i 1/2 time. Rør om litt og senk temperaturen til 100 grader. Stek videre til blandingen er tørr. Rør om av og til. Pass på at du ikke rører i stykker større biter. Når blandingen er tørr, ta ut og avkjøl litt før du tilsetter:

1 pakke rosiner, gjerne økologiske
10-15 grovhakkede, tørkede aprikoser. Gjerne økologiske.
Du kan gjerne også bruke gojibær, tranebær, tørkede blåbær osv. Som sagt, bruk det du har eller liker best.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.