Brødet kan fint skjæres i tyyyynne skiver :) |
Jeg fant en fin oppskrift som jeg modererte bittelitt, så det skulle blie enda mer brødaktig.
Dette brødet er stappfullt av sunt fett, fiber, vitaminer og mineraler.
Det kan lages med hele frø og nøtter som jeg har gjort her, eller du kan blende frø og nøtter litt grovt for å få enda mer brødkonsistens på brødet. Du kan også bytte frø og nøtter du ikke liker eller ikke har med andre nøtter og frø. For ekstra sunt brød, kan frø og nøtter bløtlegges over natten for å aktivere fytasen og fjerne fytinsyren som gjør nøtter og frø vanskeligere å fordøye. På denne måten får du i deg enda mer av næringsstoffene. I og med at brødet steker på 160 grader dannes heller ikke skadelig transfett av frøene og nøttene.
Dette brødet vil jeg garantert ha i bakeriet mitt :)
100 g mandler
100 g solsikkefrø
100 g gresskarfrø
100 g valnøtter
100 g linfrø
100 g sesamfrø
100 g valmuefrø (jeg brukte halvparten valmuefrø og halvparten chiafrø)
2 ts salt
100 g vann
5 egg
1 dl olje
1 ts bakepulver
2 ss fiberhusk
Bland nøtter og frø (evt kjøres litt i blender) ha i husk, bakepulver, vann, olje salt og egg. Bland godt med kjøkkenmaskin eller for hånd. La det svelle litt.
Hell/scoop over i en 1-liters brødform kledd med bakepapir.
Stekes midt i ovnen ved 160 grader ca 1 time, evt litt mer. Det hever seg bittelitt, men ikke mye.
Hei! Takker for deilig oppskrift! Jeg tok kun en liten teskje salt og synes det var mer enn nok, egentlig. Jeg brukte også chiafrø og tok derfor litt mer vann enn det som sto i oppskriften, siden chiafrø suger til seg væske. Veldig mektig og saftig brød! Holder med en god skive her, så dette er drøyt :)
SvarSlettVennlig hilsen
Nina
Kjempe fornøyd med dette brødet! Tusen takk for herlig oppskrift! Dette bakes jevnt nå! :D hurra!
SvarSlettHurra! 😊
SlettFint at du er fornøyd :)