lørdag 26. februar 2011

Gluten og melkefri pavlova med sjokoladmousse og bær.

Pavlova (Foto: Hanne Hoftun/NRK)
Dette er ikke riktig bilde, men det jeg lånte av nrk sine sider. Bilde av den ordentlige kaken kommer nok iløpet av uke 9

Fant denne i et ukeblad. De fleste oppskrifter der egner seg ikke for allergikere, men hvis man tilpasser oppskriften, kan det meste lages.  Dette må da være en god luksusdessert. Har ikke lagd den enda,men datteren min blir nok til å lage denne iløpet av vinterferien sin. Jordbærene er allerede kjøpt inn.

6 eggehviter
1 ts eddik
300 g sukker eller 210 g sukrin. evt blanding av sukrin og agavesirup.


Fyll: 
200 g 70 eller 85 % sjokolade
2 ss rårørsukker eller agavesirup
4 eggeplommer
4 eggehviter


For pavlovaen: Pisk eggehvitene stive slik at de danner myke topper.
Tilsett sukker, litt av gangen og pisk til alt sukkeret er oppløst og blandingen er myk og blank. Du skal kunne holde bollen over hodet uten at noe renner ut. Vend i inn eddiken. Bre marengsen i en rund form. ca 22 cm. Stekes i ovnen på midterste rille ved 160 grader i 60-70 minutter til den er gjennomstekt på utsiden, men fremdeles har en myk kjerne.
La pavlovaen avkjøles helt. Legg den forsiktig over på et serveringsfat.


For fyllet: Bryt sjokoladen i småbiter og smelt i vannbad. Ikke rør i sjokoladen før den har smeltet helt. Avkjøl  uten at den har stivnet.  Del eggene og rør eggeplommene inni sjokoladen. Stivpisk eggehvitene med sukkeret og vend forsiktig inn i eggeplomme/sjokoladeblandingen. 
Bre fyllet utover pavlovaen og sett kaken kaldt til moussen har stivnet.
Pynt med så mye friske bær du får plass til. Feks bringebær og jordbær. Eller blåbær og jordbær . Frukt er sikkert også godt oppå hvis du ikke får tak i bær.

4 kommentarer:

  1. Hei!
    Har du prøvd å lage denne enda?
    Hvordan ble den?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, her har visst tiden flydd, og hodet har ikke hengt med :)
      Å lage marengs med andre typer sukker er en utfordring. Har enda ikke fått til en jeg er 100 % fornøyd med. De blir for myke. Kanskje honning kan brukes?

      Slett
    2. Lagde denne til julaften. ble lagd med melkefri mørk sjokolade og toppa med masse bringebær. Kaka var veldig god.

      Slett
    3. Så bra. Elsker pavlova :)

      Slett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.