lørdag 26. februar 2011

Sunnere søtpotetchips


Søtpoteter egner seg faktisk til å lage potetgull som ikke har så mye karbohydrater.
Lett er det å lage også.

Søtpoteter skrelles og skjæres i tynne skiver, ca 2 mm.
Skivene legges i en bolle og blandes med olivenolje. Obs! ikke mer enn 1-2 ts pr 3 poteter.
Legg skivene spredt ut på en bakepapirkledt bakeplate. La det være litt luft mellom hver skive.
Stekes i ovn på 100 grader med døren på gløtt til de har tørket inn. De vil være myke, men etter å ha rent av seg  på tørkepapir, blir de sprø.
Salt etter smak. Eller bruk annet krydder du liker. Kanskje hvitløkspulver er godt på?

2 kommentarer:

  1. Ser kjempegodt ut =)
    Hvor lenge må de stå i ovnen?

    SvarSlett
  2. De må stå til de er sprø. Det kan ta mange-mange timer. :-) Hvis du ikke trenger å ha de rå (tørket under 41 grader), kan du øke temperaturen og forkorte tørketiden betraktelig.Kjenn etter litt innimellom for å se om de er ferdig. Det er mange gode oppskrifter på sweet potato chips på amerikanske blogger.Lykke til :-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.