onsdag 9. februar 2011

Vaniljekrem til cupcakes, muffins eller hva som helst

Kom over en melkefri frosting til cupcakes på renkost.no De har masse god informasjon og fine oppskrifter.
Må nok prøve denne en dag om ikke så lenge.
Når jeg ser på oppskriften kan den nok både halveres og "kvarteres"
På toppen av en muffins eller inne i en kake er denne vaniljekremen en drøm. Den er en "smør"krem som smelter i munnen helt uten melk eller mel. Den kan også fryses og være klar skulle du plutselig falle for fristelsen til å lage en drømmedessert.

Ingredienser

2,5 dl vann
850 g sukker, gjerne finmalt rørsukker (her må man nok blande litt kokossukker og sukrin)
2 vaniljestenger eller 2 teskje vaniljepulver
7 eggeplommer (helst økologiske egg)
450 g melkefritt margarin, kokosolje eller kald ghee (ghee er meierismør som er smeltet og kokt til de fleste melkeproteiner er borte. Det kalles også klaret smør. Noen kan tåle dette)

Slik gjør du

Varm opp vann sukker og en vanljestang til kokepunktet. La dette stå å koke litt mens du gjør klar eggeplommer i en kjøkkenmaskinbolle montert klart til visping. Sjekk den kokende sirupen jevnlig. Når den har nådd ca 120 grader celsius settes den til side.
Ta ut vaniljestangen. Start visping av eggeplommer på medium hastighet. Hell så små mengder av den varme sirupen langs kanten av bollen og ned i eggeplommemiksen mens maskinen går. Når alt er blandet inn, sett maskinen på høy hastighet og visp massen i 15-20 minutter til blandingen har romtemperatur.
Skrap ut vaniljefrø fra den andre vaniljestangen og bland inn i miksen. Tilsett myk men kald margarin, kokosolje eller ghee i 4-5 doseringer på lav hastighet. Når alt er blandet inn la kremen vispes i 7-10 minutter til den er lys og luftig.
Kremen må kjøles ned i minimum 30 minutter før den er klar til å brukes. Kremen holder seg utmerket i fryseren i 4 uker.
Kremen kan tilsettes bringebærsyltetøy, eller kaffe eller kakao, til om med spinatpuree hvis du ønsker grønn krem!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.