fredag 4. februar 2011

No-knead-glutenfree bread!


Etter et godt tips fra en annen blogger på en snutt fra youtube om eltefritt brød måtte jeg også prøve dette for å se om det faktisk var mulig med glutenfritt mel.
http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU
Det er mulig, og resultatet ble fantastisk.
No-knead bread har mange tusen tilhengere som har lagt ut sine metoder og resultater. Moro!
Første forsøk ble veldig bra. Jeg brukte mer gjær og mer vann, siden glutenfritt mel suger opp mer væske enn vanlig hvetemel.

Sånn ca oppskrift blir da:

3 kopper glutenfritt mel. Jeg syns Schärs fungerer best til dette, Finax naturlig fin mix er også bra.
1-2 ts salt
1/2 pose gjær

2-1/2 kopper vann. Prøv deg fram, deigen skal være ganske løs, men henge litt sammen.

Han hadde også en skvett olje rundt deigen etter at den hadde samlet seg, men det ble ikke nevnt i videosnutten. Sett deigen til hviling i 10-12 timer hell ut på melet bord. Strø litt mer mel på deigen, hvis den er for løs. Brett den som forklart og hev videre i 2 timer.
Ovnen skal forvarmes til 250 grader med en jerngryte i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.