mandag 21. februar 2011

Påskesjokolade-egg

Påsken nærmer seg(litt ihvertfall), og her fant jeg en fristende oppskrift på sunnere påskesjokolade-egg
Du trenger:
3 egg 
100 g blåbær eller skall av gul løk eller rødbet, 
vann, 
250 g sjokolade (se oppskrift på raw sjokolade eller kjøp 70-85% sjokolade)
 kremmerhus av matpapir eller liten plastpose
Blås ut innholdet i eggene
Vask eggeskallene og kok opp vann. La eggeskallene koke i varmt vann slik at de blir rene. Varm opp nytt vann og tilsett blåbær for blå egg eller løkskall for gule egg eller rødbet for rosa egg.
Sett så eggene opp ned (med hullet ned i en tom eggekartong til tørk. Når eggene er tørre snu dem rundt slik at de er klare til fylling.
Lag sjokoladen (Ekte sjokolade) eller smelt annen ferdig sjokolade i vannbad. Sjokolade skal ikke være over 42 grader så den kan fint helles over i kremmerhuset/plastposen.
Vær klar og klipp hull i kremmerhuset nederst/i det ene hjørnet i plastposen og fyll tre egg til randen med sjokolade.
Sett ferdig fylte egg i fryseren. La de gjerne stå minimum 1-2 timer, gjerne over natten. Ta eggene ut av fryseren og frist noen med hjemmelagede sjokoladeegg som knekkes og skrelles fri for skall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)