lørdag 19. februar 2011
Rotfruktsuppe med røkt svineknoke
En skikkelig rotfruktsuppe med røkt svineknoke er skikkelig husmannskost og er ikke å forakte.
Den lager seg nesten selv. Det eneste den trenger er tid, da svineknoken skal kokes mør.
Du trenger:
1 røkt svineknoke. (du kan også bruke saltet knoke, jeg liker godt den røkte)
3-4 gulrøtter
1/2 sellerirot
1 kålrot
1 purre
2 store løk
salt og pepper
kraft fra knoken etter at den er kokt
Svineknoken legges i vann og kokes/trekkes til den er mør. ca 1 1/2 time.
Ta ut knoken, avkjøl, plukk i biter og legg til side.
Kokevannet er god base for suppen. Grønnsakene vaskes og skrelles og deles opp i små terninger.
Alle grønnsakene kokes møre i kraften som smakes til med salt og pepper.
Legg kjøttet i tilslutt og la det bli varmt.
1 dl melkefri rømme
1 ts fersk revet pepperrot
Ha pepperrot i rømmen og bland sammen. Smak til med litt salt.
Suppen øses i en dyp tallerken og ha en klatt med rømme oppå.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.