lørdag 19. februar 2011

Rotfruktsuppe med røkt svineknoke

Grønnsaksuppe med salt svineknoke og pepperrotkrem

En skikkelig rotfruktsuppe med røkt svineknoke er skikkelig husmannskost og er ikke å forakte.
Den lager seg nesten selv. Det eneste den trenger er tid, da svineknoken skal kokes mør.
Du trenger:

1 røkt svineknoke. (du kan også bruke saltet knoke, jeg liker godt den røkte)
3-4 gulrøtter
1/2 sellerirot
1 kålrot
1 purre
2 store løk
salt og pepper
kraft fra knoken etter at den er kokt


Svineknoken legges i vann og kokes/trekkes til den er mør. ca 1 1/2 time.
Ta ut knoken, avkjøl, plukk i biter og legg til side.
Kokevannet er god base for suppen. Grønnsakene  vaskes og skrelles og deles opp i små terninger.
Alle grønnsakene kokes møre i kraften som smakes til med salt og pepper.
Legg kjøttet i tilslutt og la det bli varmt.

1 dl melkefri rømme
1 ts fersk revet pepperrot


Ha pepperrot i rømmen og bland sammen. Smak til med litt salt.
Suppen øses i en dyp tallerken og ha en klatt med rømme oppå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)