fredag 18. februar 2011

Vårruller



Fyll:
500 g karbonadedeig/familiedeig eller kyllingkjøttdeig
1-2 ss olivenolje
1/2 hodekål strimlet fint
4-6 raspede gulrøtter
1 løk hakket
1-2 pressede hvitløksfedd
salt
pepper
1 pakke risark. Laget av rismel. Finns i innvandrerbutikker. NB! Hvis arkene er for tynne, bør du bruke 2 ark pr vårrull. Sist sprakk mine når jeg skulle steke dem, og det var kjedelig. Penslet dem da med olje og stekte i ovnen, men det ble ikke det samme. :-)
  1. Stek kjøtt og grønnsaker til det er mykt og gjennomstekt
  2. Dypp ett rispapir om gangen i kokende vann til det er mykt.
  3. Bruk skje og legg 2-3 ss Spoon av fyllet på under halvparten av risarket. Rull sammen og stapp inn endene slik at du har laget en pakke. Legges med "søm"siden ned på en plate. Fyll resten av risarkene.
  4. Spis vårrullene som de er, eller friter dem et par av gangen i varm olje. ca 200 grader til de er pent gyldne. 

4 kommentarer:

  1. Vi har laget vårrullene etter oppskrift fra bloggen, og de smaker helt nydelig.

    SvarSlett
  2. Eg laga vårrullar for første gong idag, heldigvis bare til meg sjølv, for dei koka sundt :( Tips? Kva gjer eg feil?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var synd. Kjedelig når sånt skjer.
      Jeg har funnet ut at det er best å la vårrullene ligge noen minutter før de stekes, for da blir de litt fastere. Evt kan du legge dobbelt lag med risark.
      :-) Gi ikke opp :-)

      Slett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)