tirsdag 1. mars 2011

Amerikansk sitronpai


Datteren i huset har gått bananas når det gjelder å bake kaker. Bra er det at hun syns det er greit å bake slik at alle kan spise det selv om hun ikke reagerer på melk, gluten og sukker.
Her er en av hennes kreasjoner:

Paideig:
3 dl glutenfritt mel
125 g smør eller margarin
2 ss vann


Fyll:
4 dl vann
2 dl sukrin
1 1/4 dl maisenna
Revet skall og saft av 1-2 sironer
4 eggeplommer
1 ss smør eller melkefri margarin


Marengs:
4 eggehviter
1 1/2 dl sukrin


Bland sammen paideigingrediensene og elt til det samler seg til en paideig. Tilsett evt mer mel hvis det blir klissete. Oppskriften er hentet fra rødrutet kokebok med "vanlige" oppskrifter.
Kjevle deigen til en rund leiv eller klem den ut i en 25 cm paiform.
Stek paibunnen på nederste rille på 225 grader i 15 minutter.
Avkjøl paiskallet.
Avkjøl paiskallet før du fyller det med krem


Bland vann, sukrin, maisenna og presset sitonsaft i en kjele. Rør med tresleiv til det koker opp. Ikke få panikk når det kommer små geleklumper. det er vanlig. De samler seg  til en krem etterhvert.
Ta kjelen av varmen og rør i eggeplommene.
Gi kremen såvidt et oppkok. Ha i revet sitronskall og smør eller margarin.
Avkjøl kremen.
Fyll kremen i det kalde paiskallet.
Slik blir kremen tilslutt.


Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig sukrinen inn. Smør eller sprøyt marengskremen med sprøytepose over sitronkremen.
Sett paien i ovnen ved 150 grader i ca 8 minutter eller til marengsen blir lyst gyllen.
Server paien lunken med evt soyais eller havreis (obs! isen inneholder sukker)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)