lørdag 5. mars 2011

Havreflarn


Dagens baking for datteren i huset er havreflarn.
Enda godt vinterferien er ferdig imorgen, hvis ikke tror jeg vi hadde rullet hele veien hjem uten å bruke bil. Her måtte hun bruke rårørsukker, for nå er det tomt for agavesirup, kokossukker og sukrin

75 g smør eller melkefri margarin
2 1/2 dl glutenfri havregryn
1 1/2 dl rårørsukker, sukrin eller kokossukker
1 ss glutenfritt mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller vaniljepulver
1 egg


Smelt smøret og hell det over havregrynene. Bland i sukker, lett sammenvispet egg, mel, bakepulver og vanilje.
Legg med en skje i små topper på bakepapirkledt plate 6 stk pr plate. Det må være god avstand mellom dem, for de flyter ut under  steking.
Stekes ved 225 grader i 6 minutter.

4 kommentarer:

  1. hvor mange kjeks blir det sånn ca?

    SvarSlett
  2. Åh, nå spør du vanskelig, for det er en stund siden disse ble bakt.
    Lurer på om det ble et par brett ihvertfall. :-)

    SvarSlett
  3. Hos meg ble det 6 gigakaker :)
    Takk for oppskrift, men ikke så gode med kun sukrin.
    De får den bitre ettersmaken av SÅ mye sukrin, desverre..

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, sukrin kan lett gi litt kald, bitter smak. Du kan prøve å blande med 1/4 kokossukker. Det syns jeg hjelper. :-)

      Slett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)