søndag 6. mars 2011

Brød stekt i stekepannen

Kom over denne oppskriften i Schärs klubb.

Quick pan-baked bread
Veldig greit hvis tiden er knapp. 
Sånn ble mine. De kunne godt hevet litt mer før steking, men de smakte utmerket! :-)


250 g Schar Brød-Mix, 

1 ts salt

1 / 2 ts sukrin eller kokossukker

1 / 2 pakke tørrgjær 

1 ss olivenolje

100 ml lunken melk som tåles 

100 ml lunkent vann

 






















¨














Slik gjør du:

Bland mel og salt i en bolle. Lag en fordypning i midten. 
Tilsett gjær og sukker
og ca 1 / 3 av væsken. Vent i ca 10 minutter til gjæren danner bobler. 
Tilsett resten av væsken og olivenolje og kna til en jevn deig. 
Deigen skal slippe sidene av bollen. 
Dekk bollen med en fuktig klut og la deigen hvile i 10 minutter. 
Skjær deigen i fire stykker på et melet bakebord eller bakematte.
Form til kuler ved hjelp av våte, lett oljete hender. 
Trykk kulene til flate runde kaker med hånden. 
Plasser kaker på melet bakepapir på et lunt sted og la heve 
i ytterligere 10 minutter.Varm en teflonpanne og pensle lett med 
olivenolje. 
Stek kakene på hver side i ca 3 minutter til de er gyllenbrune.

Tips: Du kan også steke brødet i vaffeljern. De kan fryses ned og 
tines/varmes i en brødrister etter behov.
Til supper kan du ha i tørkede urter i deigen eller pensle 
brødene med hvitløksolje etter steking.

  

2 kommentarer:

  1. Har akkurat begynt å legge om kostholdet til meg og min familie. Kost uten gluten, melk og sukker. Disse falt i smak hos mine barn og meg selv. Baker nå en tørre porsjon som jeg vil fryse ned. Fint med tips fra denne siden.

    Mvh Hege

    SvarSlett
  2. Så bra at de falt i smak. Det er litt av en utfordring å sette igang med nytt kosthold, men litt lettere kanskje hvis man kan finne inspirasjon og tips hos andre :-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)