Kom over denne oppskriften i Schärs klubb.
Veldig greit hvis tiden er knapp.
Sånn ble mine. De kunne godt hevet litt mer før steking, men de smakte utmerket! :-) |
250 g Schar Brød-Mix,
1 ts salt
1 / 2 ts sukrin eller kokossukker
1 / 2 pakke tørrgjær
1 ss olivenolje
100 ml lunken melk som tåles
100 ml lunkent vann
¨
Slik gjør du:
Bland mel og salt i en bolle. Lag en fordypning i midten.
Tilsett gjær og sukker
og ca 1 / 3 av væsken. Vent i ca 10 minutter til gjæren danner bobler.
Tilsett resten av væsken og olivenolje og kna til en jevn deig.
Deigen skal slippe sidene av bollen.
Dekk bollen med en fuktig klut og la deigen hvile i 10 minutter.
Skjær deigen i fire stykker på et melet bakebord eller bakematte.
Form til kuler ved hjelp av våte, lett oljete hender.
Trykk kulene til flate runde kaker med hånden.
Plasser kaker på melet bakepapir på et lunt sted og la heve
i ytterligere 10 minutter.Varm en teflonpanne og pensle lett med
olivenolje.
Stek kakene på hver side i ca 3 minutter til de er gyllenbrune.
Tips: Du kan også steke brødet i vaffeljern. De kan fryses ned og
tines/varmes i en brødrister etter behov.
Til supper kan du ha i tørkede urter i deigen eller pensle
brødene med hvitløksolje etter steking.
Har akkurat begynt å legge om kostholdet til meg og min familie. Kost uten gluten, melk og sukker. Disse falt i smak hos mine barn og meg selv. Baker nå en tørre porsjon som jeg vil fryse ned. Fint med tips fra denne siden.
SvarSlettMvh Hege
Så bra at de falt i smak. Det er litt av en utfordring å sette igang med nytt kosthold, men litt lettere kanskje hvis man kan finne inspirasjon og tips hos andre :-)
SvarSlett