fredag 4. mars 2011

Schärs oppskrift på vannbakkels med vaniljekrem

http://www.schaer.com/en/cooking-baking/recipe-collection/profiteroles/
Profiteroles
Schärs sitt bilde....
Kan dette friste noen?
Tror nok at det er en datter i huset her som gjerne vil prøve å lage dette :-)

Da er bakverket laget og fortært.
Vannbakkelsene ble luftige og gode. Hadde i vaniljekrem/tykk saus med smeltet sjokolade, og ringlet sjokolade over før servering. Mmmmm!
Datteren min sitt resultat.....Minst like bra:-)

Oppskriften følger her:
175 g fin melmiks. Oppskriften er med Schärs mix-C, men jeg hadde Lailas melmiks kjøpt i Sverige.
2,5 dl vann
60 g smør eller melkefri margarin
4-5 egg
1 klype salt

Ha vann, smør og salt i en kjele og kok opp. Tilsett melet og rør hele tiden til deigen slipper kjelen.
Ta av kjelen fra varmen og tilsett eggene ett av gangen mens du rører hele tiden. Bruk evt stavmikser eller miksmaster, for det er tungt arbeid. Med den melmiksen som ble brukt her måtte det tilsettes ca 1 dl mer vann, for det ble altfor kompakt deig. Den skal være som en tykk grøt.
Ha deigen over i en sprøytepose og sprøyt ut små baller på bakepapirkledt plate.
Stekes ved 200 grader i 20-30 minutter.
Avkjøl etter steking.

Fyll: 2 ss vaniljesauspulver. Jeg brukte en type jeg har funnet i innvandrerbutikk som ikke inneholder sukker, det skal man selv tilsette. Isåfall tilsettes 2 ss sukker, agavesirup eller sukrin
5 dl blanding av soyafløte og rismelk
1/2 plate 70% sjokolade. Evt sukkerfri sjokolade

Kok opp vaniljesauspulver, evt sukrin eller agavesirup, melk og fløte. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen. Sausen skal være tykk. Avkjøl dette.
Bruk sprøytepose med lang spiss fylt med avkjølt sjokoladevaniljekrem og trykk spissen inn i hver bakkels. Sprøyt inn passende mengde.
Smelt evt sjokolade og ringle over rett før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)