fredag 8. april 2011

Krydret lam i risark



Krydret lam i filodeig
Bildet og oppskrift er funnet på Matprat, oppskriften er opprinnelig med filodeig som er laget
av hvetemel, men risark kjøpt på innvandrerbutikk går fint å bruke.
Tenk deg smaken av frisk koriander, hvitløk, chili og ingefær sammen med det
 aromatiske lammekjøttet. I denne retten er alle de gode smakene pakket inn i
 lekre, små pakker av risark

Ingredienser
400 g malt lammekjøtt
2 ss peanøttolje
1 stk finhakket løk
1 båt hvitløk
2 stk finhakket grønn chili
2 ss revet frisk ingefær
½ ts gurkemeie
½ ts revet muskatnøtt
4 ss vann
2 ss hakket frisk koriander
1 ts salt
½ ts pepper
2 ts sitronsaft
Risark. Bruk dobbelt hvis de er tynne
olivenolje til pensling
Slik gjør du
1. Varm olje i en stekepanne. Fres hakket løk til den blir myk. Ha i malt kjøtt, hvitløk, chili,
 ingefær, gurkemeie og muskat. Stek blandingen i 3 minutter.
2. Tilsett vann og la blandingen surre på svak varme i 10 minutter under lokk. Ta pannen av 
varmen og rør i koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
3. Legg litt av lammeblandingen på hvert risark. Rull sammen som en burrito. Legg pakkene 
på en stekeplate dekket med bakepapir. Pensle evt litt med olivenolje.
4. Stek dem i ovn ved 225 grader til de er gyldne og sprø
Serveres varme med sataysaus og ris.

3 kommentarer:

  1. Lagde denne retten idag, men brukte kyllingkjøttdeig istedet. Det var godt, det og :-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)