Bildet og oppskrift er funnet på Matprat, oppskriften er opprinnelig med filodeig som er laget av hvetemel, men risark kjøpt på innvandrerbutikk går fint å bruke. |
aromatiske lammekjøttet. I denne retten er alle de gode smakene pakket inn i
lekre, små pakker av risark
lekre, små pakker av risark
Ingredienser
400 g malt lammekjøtt2 ss peanøttolje
1 stk finhakket løk
1 båt hvitløk
2 stk finhakket grønn chili
2 ss revet frisk ingefær
½ ts gurkemeie
½ ts revet muskatnøtt
4 ss vann
2 ss hakket frisk koriander
1 ts salt
½ ts pepper
2 ts sitronsaft
Risark. Bruk dobbelt hvis de er tynne
olivenolje til pensling
Slik gjør du
1. Varm olje i en stekepanne. Fres hakket løk til den blir myk. Ha i malt kjøtt, hvitløk, chili,
ingefær, gurkemeie og muskat. Stek blandingen i 3 minutter.
ingefær, gurkemeie og muskat. Stek blandingen i 3 minutter.
2. Tilsett vann og la blandingen surre på svak varme i 10 minutter under lokk. Ta pannen av
varmen og rør i koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
varmen og rør i koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
3. Legg litt av lammeblandingen på hvert risark. Rull sammen som en burrito. Legg pakkene
på en stekeplate dekket med bakepapir. Pensle evt litt med olivenolje.
på en stekeplate dekket med bakepapir. Pensle evt litt med olivenolje.
4. Stek dem i ovn ved 225 grader til de er gyldne og sprø
Serveres varme med sataysaus og ris.
Lagde denne retten idag, men brukte kyllingkjøttdeig istedet. Det var godt, det og :-)
SvarSlettSå veldig gode ut!!!
SvarSlett