onsdag 18. mai 2011

Kokosyoghurt

Kokosyoghurt er absolutt ikke vanskelig å lage selv, men det tar 1 døgn.
Jeg brukte kapsler med melkesyrebakterier jeg hadde kjøpt på iHerb, selvfølgelig.
Her er oppskriften:
2 bokser kokosmelk
2 kapsler probiotika

Hell innholdet av kokosmelken i en bolle.
Hell innholdet av 2 kapsler probiotika i bollen og bland dette sammen. Dekk til med aluminiumsfolie og sett bollen i ovnen på svakest varme. Jeg har en ovn som har så lav temperatur som 35 grader. (heve gjærdeig-funskjon)
Der fikk blandingen godgjøre seg i ett døgn.
Så ble bollen satt i kjøleskapet til jeg tok den frem idag for å smake. Den var deilig syrlig og smakte ikke mye kokosmelk.

Spar på 1 dl av yoghurten hvis du vil lage mer når det begynner å nærme seg tomt. 
Bruk samme fremgangsmåte, men dropp kapslene med probiotika/melkesyrebakterier. Den lille slumpen med yoghurt er nok til å starte en ny kultur. 
Naturell kokosyoghurt
Yoghurten kan smakes til med feks agavesirup eller annet egnet søtningsmiddel, eller brukes i kaker, sjokolade, smoothie, is, eller spiser som yoghurt tilsatt det du liker.
Yummy!

3 kommentarer:

  1. Takk for oppskriften. Skal prøves:-)

    SvarSlett
  2. Hei :)
    Hvor lang holdbarhet har yoghurten i kjøleskapet?

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)