onsdag 18. mai 2011
Kokosyoghurt med kakaonibs, banan, lecithin og chiafrø
Jeg har laget en ny ladning med kokosyoghurt. Denne gangen med 3 bokser kokoskrem.
Jeg tok vare på 1 dl av den "gamle" yoghurten som jeg brukte i og tilsatte 1 kapsel med melkesyrebakterier for å være på den sikre siden. Tror ikke det er nødvendig, men....
Denne ladningen stod litt lenger til kultivering (hm.. er det riktig ord?) i 1 1/2 døgn, og når jeg rørte om før jeg satte den i kjøleskapet, hørte jeg at det "freste" og boblet litt. Skikkelig "levende" kultur ble dette :-)
Kakaonibs er ikke akkurat kjempegodt, men i kombinasjon med yoghurten og banan ble det yummy! Det blir super-super-supermat:-)
1 1/2 dl kokosyoghurt
2 ss soyalecitin
2-3 ss chiafrø
1 banan
2 ss kakaonibs.
1 ss agavesirup
La stå noen minutter for å godgjøre seg og spis med velbehag og god samvittighet.
Etiketter:
Dessert,
frokost,
Glutenfritt,
gode produkter,
kos,
Matoppskrifter,
melkefritt,
sukkerfritt
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Jeg synes kakaonibs er kjempe godt jeg, ikke å spise alene, men på veldig mye mat :)
SvarSlettenig m nina! ;) Og yoghurten ser kjempegod ut!
SvarSlettDen var god også. Er så glad for at jeg turte å prøve :-)
SvarSlettNibsene ble gode sammen med banan og yoghurten. Kan tenke meg å lage sjokolade/banansmoothie med yoghurten og nibsen. MMmmmmmmm!!!! :-)
Jeg prøvde meg på kokosyoghurt her for litt siden, fikk det ikke til. Den ble ikke tykk. Deretter tilsatte jeg mer probiotika, og den ble alfor stiv...
SvarSlettUne: Den blir ikke så tykk av å stå i ovnen på 35 grader, den tykner litt i kjøleskapet.
SvarSlettSist jeg lagde tilsatte 1 kapsel probiotika i tillegg til 1 dl av den gamle. Den ble litt vel tykk, den og. Men det gjør vel ikke så mye, den er proppfull av nyttige melkesyrebakterier uansett :-) jeg vil prøve meg på å lage is med den også. :-)
Inspirerende å lese bloggen din. Prøvde denne. Supergod!!
SvarSlettSå bra :-)
SvarSlett