onsdag 18. mai 2011

Kokosyoghurt med kakaonibs, banan, lecithin og chiafrø


Jeg har laget en ny ladning med kokosyoghurt. Denne gangen med 3 bokser kokoskrem.
Jeg tok vare på 1 dl av den "gamle" yoghurten  som jeg brukte i og tilsatte 1 kapsel med melkesyrebakterier for å være på den sikre siden. Tror ikke det er nødvendig, men....
Denne ladningen stod litt lenger til kultivering (hm.. er det riktig ord?) i 1 1/2 døgn, og når jeg rørte om før jeg satte den i kjøleskapet, hørte jeg at det "freste" og boblet litt. Skikkelig "levende" kultur ble dette :-)

Kakaonibs er ikke akkurat kjempegodt, men i kombinasjon med yoghurten og banan ble det yummy! Det blir super-super-supermat:-)

1 1/2 dl kokosyoghurt
2 ss soyalecitin
2-3 ss chiafrø
1 banan
2 ss kakaonibs.
1 ss agavesirup


La stå noen minutter for å godgjøre seg og spis med velbehag og god samvittighet.

7 kommentarer:

  1. Jeg synes kakaonibs er kjempe godt jeg, ikke å spise alene, men på veldig mye mat :)

    SvarSlett
  2. Den var god også. Er så glad for at jeg turte å prøve :-)
    Nibsene ble gode sammen med banan og yoghurten. Kan tenke meg å lage sjokolade/banansmoothie med yoghurten og nibsen. MMmmmmmmm!!!! :-)

    SvarSlett
  3. Jeg prøvde meg på kokosyoghurt her for litt siden, fikk det ikke til. Den ble ikke tykk. Deretter tilsatte jeg mer probiotika, og den ble alfor stiv...

    SvarSlett
  4. Une: Den blir ikke så tykk av å stå i ovnen på 35 grader, den tykner litt i kjøleskapet.
    Sist jeg lagde tilsatte 1 kapsel probiotika i tillegg til 1 dl av den gamle. Den ble litt vel tykk, den og. Men det gjør vel ikke så mye, den er proppfull av nyttige melkesyrebakterier uansett :-) jeg vil prøve meg på å lage is med den også. :-)

    SvarSlett
  5. Inspirerende å lese bloggen din. Prøvde denne. Supergod!!

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)