Bildet er lånt fra Din mat |
2 1/2 kg røkt svineknoke. Pass på at du får med deg en som er rik på kjøtt.
rotmos:
1 kålrot
4-5 gulrøtter
1 boks risfløte
50 g smør eller melkefri margarin
kraft fra kokevannet til knoken.
Ha knoken i en kjele og dekk til over knoken med vann. Kok opp og la så trekke under lokk (ca 85 grader) til kjøttet begynner å løsne fra bena. Ca 3 timer.
Ta kjøttet ut av gryta og legg på rist. Stek ved 225 grader i ca 30 minutter, gjerne under grill de siste minuttene for å få sprø svor, men da må du passe på så det ikke blir svidd.
Del opp kålrot og gulrøtter i biter og kok dette i litt av kraften fra knoken. Kok til dette er mørt, hell av det meste av kokekraften og mos dette sammen med en potetstapper.
Hell i risfløte og ha i smør/margarin.
Smak til med salt og pepper.
Server evt med poteter.
Jeg har en knoke på frysen, og nå fikk jeg inspirajonen jeg trengte. Takk!! Men risfløte har jeg aldri hørt om, hvilket "merke" er det?
SvarSlettDen heter (nå måtte jeg ut og lete i søpla;-)) Rice Dream. Den er kremete og god. Det finnes også "fløte" basert på havre.
SvarSlettJeg har brukt mye soyafløte tidligere, men det er mange meninger om det er sunt eller ikke.
Hvis det er laget av genmodisfisert soya skal det ikke være så sunt, og det står det jo ikke noe om på pakningen.
Takk :-)
SvarSlett