søndag 10. juli 2011

Blåbær-is av banan og kokoskrem


Etter dagens lille blåbærfangst lurte vi på hva dette skulle brukes til. Skal vi ha det til syltetøy? Nei, for lite. Skal vi ha det sammen med kokosyoghurt? Nei, yoghurten er ikke ferdig. Skal vi lage is? JA!
Jeg hadde frosne bananskiver i fryseren, så det ble banan-blåbær-kokos-is.
Jeg pyntet med tørkede jordbær. Det blir fint mønster av risten  til dehydratoren syns jeg :-)

2 frosne bananer is skiver eller passende store biter slik at blenderen klarer jobben.
2-3 dl blåbær.
3 ss kokoskrem. Det som ligger øverst i boksen når du åpner den. 
2 pipetter vaniljeessens
2-3 pipetter stevia Vanilla Creme eller annen søtning


Kjøres til jevn masse i blenderen. Hvis jobben er for hard for blenderen kan du vente litt til bananene ikke er så harde lenger.
Ha over i luft-tett boks og legg i fryseren til den er skikkelig fryst, eller nyt den som den er, litt softis-aktig.



2 kommentarer:

  1. Hei! Du har mange bra innlegg:-) Lurte på pynten din. Hvordan har du tørket de jordbærene?

    SvarSlett
  2. Hei Annie: Takk for skryt :-) Jeg har gått til innkjøp av en mat-tørker(Excalibur), og jordbærene ble tørket i en slik. Det kan også tørkes i ovnen på svakeste varme med døren på gløtt. :-)
    Mønsteret på jordbærene ble slik pga "nettingen" de lå på under tørkingen. :-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)