lørdag 9. juli 2011

Antioksidantbomber! Raw fruktis eller raw fruktruller

Is?

Eller fruktruller?

I min søken etter nye, spennende oppskrifter som er superenkle, supersunne og supergode ble dette til.
Minstemann likte isen best, fruktrullene ble litt for syrlige  for han. Men med andre, mildere ingredienser kan det nok tenkes at han får sansen for fruktruller også.
Tilskuddet jeg brukte i denne er stappfullt av antioksidanter, melkesyrebakterier og andre supersunne godsaker.


2 små bananer
4-5 dl tropisk frossen smoothieblanding
2-3 måleskjeer Macrolife Naturals Miracle Reds (kan droppes hvis du ikke har det,  da blir de ikke røde og det blir mindre antioksidanter og ingen sunne melkesyrebakterier)
Litt vann slik at blenderen klarer jobben.

For is: Blendes godt og ha over i ispinneformer med en skje. Evt kan man bruke pappkrus med en skje i midten hvis man ikke har ispinneformer. Massen er ganske tykk og halvfrossen, så den trenger ikke så lang tid i fryseren.

For fruktruller: Blendes til jevn masse og strykes ut over en paraFlexx underlag eller et bakepapir og tørkes i dehydratoren på max 41 grader eller i ovnen på minste varme med ovnsdøren på gløtt. Pass på hvis massen er for tynn, da er det lurt å ha en ekstra plate på risten under for å fange opp evt drypp. Tørkes til den er læraktig. Da kan du legge en plate over og snu hele opp ned slik at du kan skrelle av underlaget eller bakepapiret og tørke massen litt til.
Rulles sammen på langs og deles opp i passende biter.
My precious! :-) Fruktmasse til ruller, knekkebrød og tørket banan. Jeg glemte å sprøyte bananene med sitronvann. Det er lurt for å unngå at de blir brune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)