onsdag 10. august 2011

Gluten, melke- og sukkerfrie sjokolademuffins med bløt kjerne

Min bakeglade, flinke datter kommer her med innlegg med en oppskrift på sjokolademuffins. Hun er glad i å eksperimentere slik som jeg var i den alderen. Og jeg må berømme min mor som lot meg få lov. Det blir litt kliss og rot av og til. Men det er jo også en fin måte å lære på, så jeg lar henne få lov.
Igår lagde hun glasur til muffinsene som hun ikke hadde oppskrift til, og den ble kjempegod :-) Moro å se at hun gjerne baker gluten, melke- og sukkerfritt :-)

Oppskriften var fra en vanlig kokebok, men sukker, mel og kakao ble erstattet med gluten-, melk- og sukkerfrie produkter. Nok til 8-10 muffins :]

5 ss myk margarin
4-5 ss sukrin eller xylitol
1 stort egg
1,5 dl lys glutenfri melblanding
2 ts bakepulver
2 ss kakaopulver (raw)
100 g mørksjokolade, minst 70% kakaoinnhold
1/2 dl rismelk


Kokosvaniljekrem:


1 boks kokoskrem
litt stevia vanilla cream
litt organisk vaniljeekstrakt, f.eks. now healthy foods

Forvarm ovnen til 190 grader. Plasser 10 papirformer i fordypningene i et muffinsbrett, eller sett 10 doble papirformer på en steke plate.

Ha margarin, søtning, egg, mel, bakepulver og kakaopulver i en stor bolle. Bruk en elektrisk håndmikser til å vispe sammen til en jevn røre.

Fordel halvparten av røren likt i papirformene. Hakk eller bryt sjokoladen i ti passe store biter, men pass på at det er igjen litt til pynt. Legg en sjokoladebit i hver muffins, og fordel resten av røren over.

Stek muffinsene i 20 minutter, eller til de er godt hevet og kjennes fjærende. La dem hvile i 2-3 minutter

Lag kremen mens muffinsene steker. Tøm ut kokoskremen i en bolle. Men om det er hermetisk kokoskrem må du passe på å ikke ha med vannet i boksen. Smak til med stevia vanilla cream og vaniljeekstrakt. Pisk med elektrisk håndmisker til den ser kremaktig ut. Ikke pisk for lenge! da blir det klumpete. Hvis det skjer, kan du sette piskebollen en stund i kjøleskapet og piske på nytt når det har blitt kaldt igjen.

Hakk resten av sjokoladen til tynne flisformede sjokoladeklak.

Serveres lunkne med en dæsj krem på toppen og et dryss sjokoladeflis.


2 kommentarer:

  1. Wow, de så gode ut! og perfekt for meg som ikke tåler gluten eller melk ;)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.