søndag 14. august 2011

Himmelsk konfekt med mandelbunn, kremfyll og sjokoladetrekk!

 Den flinke, kakeelskende datteren min kommer her med en ny oppskrift på mandelkaker med en himmelsk god topping og sjokoladetrekk:

Alt hadde helt herlig smak. Bunnene hadde en litt seig konsistens som var kjempegod å tygge på, bedre enn kjeks som knekker og smuldrer når man setter tenna i dem. Kremen må jeg bare skryte av altså! Denne skal vi bruke til alt fra frosting på cupcakes, til fyllet mellom oreo-kjeks. Den var en helt ubeskrivelig smaksopplevelse! Og sjokoladetrekket ble prikken over i-en! Disse kakene skal bakes mange av til jul!

Denne oppskriften gir Ca. 30 stk.

bunnene:
200 g finmalte mandler
2 store eller 3 medium/små eggehviter
1 dl kokossukker eller annen søtning (kokossukker er best!)

super-herlig kremfyll:
1,5 dl kokossukker eller annen søtning (kokossukker er best!)
1,5 dl vann
2 store eller 3 medium/små eggeplommer (dvs. eggeplommene som ble igjen da du brukte eggehvitene til bunnene)
150 g smør eller margarin
0,5 krm salt
stevia vanilla cream, etter smak og/eller organisk vanilje essens

Sjokoladetrekk:
200 g kokesjokolade med minst 70% kakaoinnhold
ca. 25 g kokosolje

Sett ovnen på 175 grader. Kjør de finmalte mandlene, eggehviter og søtning i en matmølle eller lignende, til det er dannet en jevn røre. Trill  rundt 30 små kuler ca. 1-1,5 cm i diameter og legg de på en bakepapirkledd plate. Trykk kulene til sirkler ca. 0,5 cm tykke. Stekes midt i ovnen i 15-17 minutter. La kakene avkjøles litt før de løsnes fra papiret.

Kok søtning og vann under omrøring til det bobler kraftig. La det stå å boble kraftig en stund, men pass på å røre hele tiden, slik at det ikke brenner seg. Ta kjelen av platen og tilsett sammenvispet eggeplommer i en fin stråle, mens du du pisker kraftig. Pisk til det blir en skumaktig konsistens. La blandingen avkjøles. Når blandingen er avkjølet heller du den i en bolle. Tilsett smør i små klatter, mens du rører med elektrisk håndmikser. (Jeg må si jeg ble litt skeptisk i starten siden det var en kornete blanding, men etter en stund med max hastighet ble det til en perfekt, fast krem.) når den ser fast og kremaktig ut tilsetter du salt og smaker til med stevia vanilla cream og/eller vanilje essens.

Spa kremen i en sprøytepose med stjerneformet eller rund tut eller en plastpose med et passe stort hull, helst ikke for stort. (Jeg brukte plastpose pga. at jeg ikke fant sprøytetutene) Sprøyt fine kremtopper på hver kake, og legg dem i fryseren i minst 30 minutter så de blir kalde.

Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad. Dypp kakene opp ned i sjokolade slik at bare kremtoppene blir dekket. og legg dem på tallerkener i fryseren så sjokoladen stivner. Du kan også dyppe hele kakene i sjokolade, men det kan hende de setter seg godt fast i tallerkenen når de er stivnet. Det anbefales å dyppe kakene enda en gang etter at de har stivnet og legge dem i fryseren igjen så det andre laget stivner også. (dette gjorde jeg)

Resten av sjokoladen kan legges på bakepapir og stivne, slik at den kan brukes på nytt. Eller så kan man servere den som varm sjokoladesaus, eller sjokoladesaus som stivner på isen, til kjøpt eller hjemmelaget is ved siden av kakene. :]


                                                             NAM NAM!8 kommentarer:

 1. Dette er nesten som kaken jeg har laget, med mandelbunn, vaniljekrem og sjokolade. Den smakskombinasjonen er bare utrolig :D må jo nesten prøve disse da :)

  SvarSlett
 2. :-) Denne oppskriften anbefales absolutt. Skal se på din oppskrift også :-)

  SvarSlett
 3. Takk for en inspirerende blogg! Lykke til med alle utfordringer!

  SvarSlett
 4. Underveis: Takk for hyggelig kommentar :-)

  SvarSlett
 5. Nam nam nam!! De var flotte! Tar de lang tid? (Tenker ikke på tiden i frysen.. det er jo ikke noe stress..:D)

  SvarSlett
 6. :-) Jeg tror ikke det tok så lang tid å lage. Kremen lagde hun mens kjeksen stekte. Men det ble jo litt frem og tilbake siden kremen måtte kjøles ned etter å ha lagt den på kjeksen for å få sjokoladen til å stivne, men det var absolutt verdt det :-)

  SvarSlett
 7. Disse "småkakene" heter sarah bernar. Mamma bruker å bake de til hver jul :)

  SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)