mandag 1. august 2011

Melkefri og sukkerfri Kokossjokoladeis uten kokos-smak.



Det er faktisk sant! Jeg syns kokos smaker godt, men en del av de andre som deler hus med meg er ikke så glad i kokos-smaken.
Husk på når du lager is at du tilsetter søtning så det blir litt søtere enn du liker pga at smaken reduseres litt når isen er fryst.
Oppskriften på god kokos-sjokoladeis uten melk og raffinert sukker er:

5 egg
4 ts kokossukker
1 ts vaniljeessens
1 ss soyalecithin (for å tykne isen, uten dette blir isen mer "vannete" og smelter fortere. Har du ikke lecithin, kan dette sløyfes)
10 dråper karamellstevia
2 ss kakao
1 boks kokosmelk. Jeg brukte kokoskrem. Har lavere innhold av vann.
2 småpakker Stevia, eller ca 2 gram/1 ts


Pisk eggedosis av egg og kokossukker. Åpne boksen med kokosmelk, bland i Stevia English Toffee og vaniljeessens. Hell innholdet over eggedosisen og tilsett kakao, lecithin og Steviaen mens mikseren fortsatt går. Bland godt og hell over i ismaskinen mens motoren går. Har du ikke ismaskin, kan du helle over i lufttett boks og sette den i fryseren. Rør om hver halve time til isen har ønsket konsistens. 
I ismaskin vil ikke isen bli helt stiv, den får softice-konsistens. Vil du ha den fastere kan du sette beholderen i fryseren.

4 kommentarer:

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.