Bildet er elendig. Har glemt å ta med kamera, så da blir det mobilbilde. |
Når barna har høstferie er det gøy å lage litt ekstra, og datteren i huset elsker som kjent å bake. Idag har jeg funnet fram kokeboken The Gluten Free Almond Cookbook.
Der finns det mange gode oppskrifter som jeg/vi vil prøve oss på i ferien. Idag har jeg laget mandelsmør og cashewnøttsmør (noe som tok sin tid, og jeg var nesten redd for at enda en blender måtte gi tapt. Nok pauser til avkjøling av maskineriet var nødvendig for å unngå dette) Det skal jeg bruke til noe (forhåpentligvis)spennende imorgen.
2 1/2 cups / 5,9 dl mandelmel (i kokeboka står det blanched, som er mel laget av smuttede mandler. Her brukte vi mandelmel som jeg lager ved å tørke pulp etter mandelmelklaging. Det gjorde at cookiesene ble enda seigere)
1/2 ts himalayasalt eller annet salt
1/2 ts bakepulver
1/2 cup / 1,2 dl druekjerneolje eller evt rapsolje, helst kaldpresset
1/2 cup /1,2 dl agavesirup eller yaconsirup
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 cup / 1,2 dl hakket mørk sjokolade (minst 70%) evt sukkerfri
Forvarm ovnen til 180 grader. Dekk 2 bakeplater med bakepapir.
Tilsett mandelmel, salt, og bakepulver i en bolle. Bland druekjerneolje, sirup og vaniljeekstrakt i en annen bolle. Bland det deretter i de tørre ingrediensene til det er godt blandet. Bland så inn sjokoladebitene. Sett deigen i kjøleskapet i til hviling i 20-30 minutter slik at deigen ikke smelter så lett utover når den stekes. Legg deigen i 1 toppet ss store klikker på bakebrettet. Klapp til litt med håndflaten, men pass på at det er 5 cm mellomrom mellom hver cookie.
Stek i 7-10 minutter til de er gyldne. Pass på og sjekk jevnlig. Våre stekte bittelitt for lenge og ble ekstra godt stekt i kanten. La cookiesene avkjøle på bakebrettet. Serveres lunkne.
Hørtes veldig gode ut ! Må nok prøve ut denne oppskriften. Vet du ca hvor mange cookies det blir av en røre?
SvarSlettHei.
SlettHvor mange det ble, husker jeg ikke, men det ble ihvertfall 2 brett med cookies :)