fredag 7. oktober 2011

Gluten og melkefri frosting til kaker, cupcakes, cookies osv.


Denne kremen kan brukes til mye. Den holder seg i kjøleskapet i en lufttett boks i inntil 3 dager. Pisk den opp igjen hvis den ikke er fluffy. Oppskriften er uten raffinert sukker. Den er nesten sunn ;-)

1 cup/2,25 dl kokoskrem. har du ikke det, kan du sette en boks kokosmelk i kjøleskapet til den skiller seg. Det er det tykke laget på toppen du skal bruke) Jeg har alltid en boks stående i kjøleskapet i tilfelle jeg trenger kremen.
1 cup/2,25 dl agavenektar eller yaconsirup. (her ble det brukt palmesukker, det gikk fint, selv om kremen ble lysebrun)
en klype salt
2 strøkne ss arrowrotpulver
1 ts vann
1 1/4 cups/ 2,85 dl kokosolje (smeltet i vannbad)


Kok opp kokosmelk, sirup eller kokossukker og salt under visping. Sett ned varmen og la det småputre i 8-10 minutter under omrøring. Bland sammen arrowrot og vann og hell dette i kokosmelken mens du hele tiden rører. Den blir fort tykk. Ta kjelen av platen og hell gradvis i kokosoljen mens du visper med en håndmikser eller i en kjøkkenmaskin med bakebolle og ballongvisp. Visp til blandingen er jevn og fin.
Sett bollen i fryseren i 30-40 minutter til frostingen blir fast.
Ta ut bollen og visp videre til frostingen er tykk og luftig.
Kan brukes til kaker, cupcakes eller mellom cookies.

2 kommentarer:

  1. Her var det jammen masse godt :)

    Dattera mi sliter med magen om dagen og vi prøver ut melkefritt kosthold, så jeg skal jammen lese masse på bloggen din :)

    SvarSlett
  2. :-) Lykke til med kost uten melk.

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)