mandag 28. november 2011

Kakemenn uten melk, gluten og raffinert sukker

Jeg lagde koner også, altså, men de ble liksom litt brunere ;-)

Jeg må innrømme at jeg faktisk aldri har spist kakemenn før, så jeg aner ikke hvordan det skal smake, men disse ble veldig gode, selv med kun kokosolje.
Saras Verden fant jeg en oppskrift jeg vil prøve meg på. Jeg må justere den litt etter ingredienslisten, så da blir oppskriften slik: (jeg delte oppskriften i 1/2 porsjon, siden jeg ikke var sikker på resultatet ved å bruke xylitol og kokosolje)

Til 3 brett:
50 g smør, kokosolje eller melkefri margarin. Melange har en bakemargarin som er uten melk, men jeg tror den inneholder palmeolje. Det står ihvertfall vegetabilsk olje. Evt kan du bruke halvparten smør/margarin og halvparten kokosolje. Jeg prøvde med kun kokosolje, og de ble litt seige.
1,75 dl xylitol (birkesød) eller Sukrin (erythritol).
1/2 ts hornsalt
1,25 dl mandelmelk, rismelk eller annen melk
7,5 dl Schärs B-mix

Smelt sukkeret i melken.Tilsett smøret/margarinen og la dette smelte. Bland halvparten av melet og hornsaltet i en bolle og tilsett væsken. Tilsett mer mel litt etter litt. Deigen skal henge greit sammen, men ikke smuldre. Bruker du kjøkkenmaskin, blir deigen ekstra smidig og lett å jobbe med. Jeg bakte ut med én gang den var ferdig. Kjevle ut deigen mellom 2 bakepapir og stikk ut kakemenn og koner.
Stekes ved 200 grader i 10 minutter.

Jeg pyntet bare én for syns skyld. Jeg har ikke noe stort behov for å spise kaker  med rødfarge fra knuste lus (E-120) Det ble en kakemann med grilldress ;-)

2 kommentarer:

  1. Takk for oppskrift:-) denne skal jeg prøve meg på!!
    Mvh Hildegunn

    SvarSlett
  2. Hmm... mine kakemenn hevet seg ikke, hva tror du jeg kan ha gjort feil?

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.