søndag 8. januar 2012

Peanøtt og sjokoladecookies


Eller julekjeks med sjokolade og peanøtter som det er hos oss. Men det er vel litt utenfor sesongen nå. ;-)
Moren min har bakt disse i alle år, og etter at barnebarn går på diett uten melk og gluten, er oppskriften blitt gjort om. De er kjempegode og jeg husker at det var viktig å finne kjeks som hadde så store sjokoladebiter som mulig.

160 - 170 g(2 dl) mykt smør eller melkefri margarin
3 dl sukrin eller xylitol
2 egg
1 ss kaldt vann
5 dl glutenfritt mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
200 gram 70% sjokolade. Pass på at den er melkefri. Freia har begynt å ha melkefett i sine 70% bakesjokolade :(
2 dl peanøtter


Rør smør og sukker hvitt. Tilsett kaldt vann, egg, mel, bakepulver, vaniljeessens og bland godt. Del sjokoladen i små og litt større biter og bland i deigen sammen med peanøttene.
Sett deigen i kjøleskapet noen timer før utbaking.
Ta teskjestore klikker med deig trill til en kule. Legg på bakepapirkledt bakebrett og trykk kulene litt sammen. Kjeksene vil flyte litt ut under steking, så ha litt mellomrom mellom hver.
Stekes ved 180 grader 5-10 minutter, til de er gyldne og ferdigstekt.
Med noen typer glutenfritt mel, vil de bli veldig porøse og lettsmulete første dagen, men de blir fastere etter en dag eller to.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)