Det er kakaosmør og kakaopulver i én blokk, eller kakaomasse som det da blir når man kaldpresser kakaobønnene.
Enda enklere å lage sjokolade blir det med dette, da du slipper å tilsette kakaopulver.
Her er ca-oppskrift på det jeg lagde: (jeg linker til produktene jeg brukte, men mye av det kan kjøpes på helsekost her til lands, da til en litt annen pris enn iHerb)
1/2 pk cacao paste
4-5 ss raw coconut nectar, eller agavesirup, eller yaconsirup
4 pipetter stevia Vanilla Creme
5 ss kokosolje
1 ts vaniljeekstrakt
Forskjellige ting å ha i sjokoladen, som hampfrø, buckwheaties og tørkede tranebær. Gojibær og/eller salte nøtter er også godt å ha i.
Smelt kakaomassen i vannbad og tilsett kokosolje, sirup, stevia og vaniljeekstrakt. Bland godt til massen er blank og jevn. Superlivsstil lærte meg at jo mer tynnflytende massen er, jo hardere blir sjokoladen når den stivner.
Legg noen hampfrø, buckwheaties, tranebær eller liknende i bunnen av hver sjokoladeform og hell over sjokolademassen. Sett kaldt, gjerne i fryser, for da stivner den fortere.
Her har jeg dryppet litt kokosyoghurt oppi som jeg strøk utover med en tannpirker |
Hjertene med ren sjokolade og noen med tørkede tranebær oppi |
Her har jeg avskallet hampfrø oppi |
Med buckwheaties |
Jeg prøvde meg på raw sjokolade for et par uker siden, de smakte veldig godt. Da brukte jeg bare kakaopulver (rått) og raw kokosolje. Det funket bra, men de smelter ganske fort! Gjør disse det? Hvis ikke, vil jeg nok vurdere å kjøpe kakaomasse!
SvarSlettJeg oppbevarer de alltid i fryseren. Kakaosmøret vil gjøre det fastere enn bare kokosolje. Kakaosmør er helt fast i romstemperatur, men smelter litt i hånden. :-)
SvarSlettBle sikkert veldig godt. Har ikke prøvd Navitas sin paste, men Sana Bona sin- ble totalt forelsket i den ;-)
SvarSlett:-)
SvarSlettHørtes supert ut med yoghurt oppe i sjokkisen! Det må prøves! Takk for tipset! :)
SvarSlett