tirsdag 10. januar 2012

Raw sjokolade av kakaomasse med litt forskjellig oppi :-)

Denne pakken med cacao paste har jeg hatt noen måneder, men har ikke hatt ånden over meg før idag til å prøve å lage noe ut av det.

Det er kakaosmør og kakaopulver i én blokk, eller kakaomasse som det da blir når man kaldpresser kakaobønnene.
Enda enklere å lage sjokolade blir det med dette, da du slipper å tilsette kakaopulver.

Her er ca-oppskrift på det jeg lagde: (jeg linker til produktene jeg brukte, men mye av det kan kjøpes på helsekost her til lands, da til en litt annen pris enn iHerb)

1/2 pk cacao paste
4-5 ss raw coconut nectar, eller agavesirup, eller yaconsirup
4 pipetter stevia Vanilla Creme
5 ss kokosolje
1 ts vaniljeekstrakt


Forskjellige ting å ha i sjokoladen, som hampfrø, buckwheaties og tørkede tranebær. Gojibær og/eller salte nøtter er også godt å ha i.


Smelt kakaomassen i vannbad og tilsett kokosolje, sirup, stevia og vaniljeekstrakt. Bland godt til massen er blank og jevn. Superlivsstil lærte meg at jo mer tynnflytende massen er, jo hardere blir sjokoladen når den stivner.
Legg noen hampfrø, buckwheaties, tranebær eller liknende i bunnen av hver sjokoladeform og hell over sjokolademassen. Sett kaldt, gjerne i fryser, for da stivner den fortere.
Her har jeg dryppet litt
kokosyoghurt oppi som jeg strøk
utover med en tannpirker
Hjertene med ren sjokolade og
 noen med tørkede tranebær oppi
Her har jeg avskallet hampfrø
oppi
Med buckwheaties




5 kommentarer:

  1. Jeg prøvde meg på raw sjokolade for et par uker siden, de smakte veldig godt. Da brukte jeg bare kakaopulver (rått) og raw kokosolje. Det funket bra, men de smelter ganske fort! Gjør disse det? Hvis ikke, vil jeg nok vurdere å kjøpe kakaomasse!

    SvarSlett
  2. Jeg oppbevarer de alltid i fryseren. Kakaosmøret vil gjøre det fastere enn bare kokosolje. Kakaosmør er helt fast i romstemperatur, men smelter litt i hånden. :-)

    SvarSlett
  3. Ble sikkert veldig godt. Har ikke prøvd Navitas sin paste, men Sana Bona sin- ble totalt forelsket i den ;-)

    SvarSlett
  4. Hørtes supert ut med yoghurt oppe i sjokkisen! Det må prøves! Takk for tipset! :)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.