onsdag 9. mai 2012

Grillspyd med hvitløksmarinerte scampi og kamskjell

Igår hadde kjæresten min og jeg 20-årsdag, og da måtte vi ha litt luksus til middag. Grillspyd med scampi og kamskjell er en av favorittene her i huset.
Velg bærekraftig scampi fra ICA, eller bruk store ferdigkokte reker.
Retten er enkel å lage og tar ikke lang tid bortsett fra marineringen.

 Til 2 personer trenger du:

1 pakke med rå scampi
1/2 pakke kamskjell. Får du tak i ferske er det enda bedre.
1 hvitløk
1 potte kruspersille
1 rød chili
olivenolje (minst 1 dl. Prøv deg fram)

Lag marinaden først: Skrell hvitløken og ha det i en blender (eller bruk en stavmikser)  sammen med persillen, chili og oljen. Blend det sammen til det blir en tykk saus. (det skal ikke være helt rennende, men heller ikke for tykt)
Skrell scampiene, snitt langs ryggen og ta ut tarmen. Pass på at de er tint ordentlig og har rent av seg, hvis ikke blir de vasne.
Del kamskjellene i 2. Pass på at de også er ordentlig tint.
Legg scampi og kamskjell i en bolle og tilsett marinade. Du trenger nok ikke all marinaden, kanskje halvparten holder. resten kan lagres i kjøleskapet og brukes til pasta, potetsalat, ris, oppå ristet brød, i suppe, mulighetene er nesten ubegrenset.)
La det marineres minst et par timer på kjøkkenbenken eller natten over i kjøleskapet.
Sett scampi og kamskjell på grillspyd. Bruk scampi først og sist siden kamskjell er løsere i kjøttet.
Grill 5-7 minutter på hver side. Server med salat og evt hvitløksbrød til. (ristet glutenfritt brød påsmurt litt av hvitløksmarinaden smaker herlig)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.