På en pose med nypoteter leste jeg oppskrift (fremgangsmåte) for saltkokte poteter. Jeg måtte selvfølgelig prøve det og Ay-Vey! det var bare utrolig godt!
Kort fortalt er fremgangsmåten slik:
Vask potetene, ikke skrell dem. Bruk helst nypoteter med tynt skall.
Ha potetene i kjelen.
Hell på grovt havsalt til det nesten dekker potetene og ha i vann til poteter og salt er dekket.
Kok opp og senk varmen til under medium slik at det såvidt putrer til potetene er møre. Hell av vannet og la potetene dampe under lokk i minimum 10 minutter. Som slikt tilbehør trenger ikke potetene å være glovarme.
Server med hvitløksmajones til å dyppe potetene i, til fisk, kjøtt, kylling.....til det meste egentlig.
Kort fortalt er fremgangsmåten slik:
Vask potetene, ikke skrell dem. Bruk helst nypoteter med tynt skall.
Ha potetene i kjelen.
Hell på grovt havsalt til det nesten dekker potetene og ha i vann til poteter og salt er dekket.
Kok opp og senk varmen til under medium slik at det såvidt putrer til potetene er møre. Hell av vannet og la potetene dampe under lokk i minimum 10 minutter. Som slikt tilbehør trenger ikke potetene å være glovarme.
Server med hvitløksmajones til å dyppe potetene i, til fisk, kjøtt, kylling.....til det meste egentlig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.