Jeg har handlet inn ganske mye kjøtt, og visste ikke hvor mye eller hva jeg hadde i fryseren, siden jeg alltid plukker med meg når det er halv pris på kjøttvarer. (se etter varer med kort utgangsdato) Finner jeg økologisk kjøtt til der, er jeg nesten i lykkerus. Må virkelig få ryddet i fryseren og skrive opp innholdet. Lettere å planlegge middagene da. Jeg har ofte store planer om å lage ukemenyer, men det er så vanskelig å holde dem. Ukens prosjekt blir å bruke mat fra fryseren. Begynner idag med et stoooooort stykke oksehøyrygg fra Angus, oppfostret i Australia. Det er nok ikke økologisk, men Angus skal være en smakfull type kjøttfe.
1 stykke høyrygg, mørbrad eller annet passe stort stykke okse/ku delt i et par cm store terninger.
2-3 gule løk i passe store tyggebiter
3-4 gulrøtter i cm-tykke skiver
5-6 champinjonger i skiver eller egenplukket sopp
smør til steking, evt nøytral olje eller melkefri margarin
noen fedd hele hvitløk, jeg bruker en hel hvitløk, men bruk det du synes er greit.
soltørket tomat i biter, pluss litt olje fra glasset (jeg kjøper Rema 100 sitt, ferdig ternet og i god olje)
1 buljongterning eller 1 ss fond. Sjekk innholdsfortegnelsen
5 dl vann
2-3 dl rødvin
1 ts timian, tørket eller 1 ss fersk
3 ts soyasaus (jeg bruker Braggs Liquid Amino, men det finnes glutenfrie soyasauser i de fleste matbutikker)
Ramsløk (de har tørket ramsløk på TIGER stores, en altmuligbutikk-kjede som endelig har kommet til Norge) kan droppes hvis du ikke får tak i. Ramsløk smaker litt hvitløkaktig, jeg synes det er veldig godt til mye.
Salt og pepper
Brun løk og sopp med evt ramsløk, ta det ut og stek kjøttet litt av gangen, slik at det ikke blir kokt. Det skal ha litt stekeskorpe rundt hele.
Ha kjøtt, løk, sopp, gulrøtter, rødvin, buljong og vann i en gryte og kok opp. Senk varmen og la trekke til kjøttet er mørt. Det skal ikke koke, bare såvidt boble. Koketiden er avhengig av hvor mørt kjøttet er. Jeg regner 2-3 timer for å få kjøtt som smelter på tungen. Ønsker du litt tykkere saus, kan du ha i litt maisennajevning på slutten.
Server med dette grove foccaciabrødet, og søndagsmiddagen er i boks.
Bildet er lånt herfra
1 stykke høyrygg, mørbrad eller annet passe stort stykke okse/ku delt i et par cm store terninger.
2-3 gule løk i passe store tyggebiter
3-4 gulrøtter i cm-tykke skiver
5-6 champinjonger i skiver eller egenplukket sopp
smør til steking, evt nøytral olje eller melkefri margarin
noen fedd hele hvitløk, jeg bruker en hel hvitløk, men bruk det du synes er greit.
soltørket tomat i biter, pluss litt olje fra glasset (jeg kjøper Rema 100 sitt, ferdig ternet og i god olje)
1 buljongterning eller 1 ss fond. Sjekk innholdsfortegnelsen
5 dl vann
2-3 dl rødvin
1 ts timian, tørket eller 1 ss fersk
3 ts soyasaus (jeg bruker Braggs Liquid Amino, men det finnes glutenfrie soyasauser i de fleste matbutikker)
Ramsløk (de har tørket ramsløk på TIGER stores, en altmuligbutikk-kjede som endelig har kommet til Norge) kan droppes hvis du ikke får tak i. Ramsløk smaker litt hvitløkaktig, jeg synes det er veldig godt til mye.
Salt og pepper
Brun løk og sopp med evt ramsløk, ta det ut og stek kjøttet litt av gangen, slik at det ikke blir kokt. Det skal ha litt stekeskorpe rundt hele.
Ha kjøtt, løk, sopp, gulrøtter, rødvin, buljong og vann i en gryte og kok opp. Senk varmen og la trekke til kjøttet er mørt. Det skal ikke koke, bare såvidt boble. Koketiden er avhengig av hvor mørt kjøttet er. Jeg regner 2-3 timer for å få kjøtt som smelter på tungen. Ønsker du litt tykkere saus, kan du ha i litt maisennajevning på slutten.
Server med dette grove foccaciabrødet, og søndagsmiddagen er i boks.
Hvor får du økologisk kjøtt til halv pris???
SvarSlettDet er når jeg finner kjøtt med kort utgangsdato. Det kom kanskje ikke så tydelig fram i innlegget. Skal rette på det. Takk for at du følger med. :-)
Slett