mandag 5. mai 2014

Paleo pizzabunn

Bloggen A Girl Worth Saving har mange gode paleo bakeoppskrifter. Hun har kommet fram til en glimrende måte å bruke tapikoamelet på. Nemlig å blande det med kokende vann og olje. Melet vil da få en gummiaktig, klissefri konsistens, og når du blander i resten av ingrediensene, vil du i flere oppskrifter kunne elte og kjevle deigen.(ikke denne oppskriften, men andre som Kelly har på bloggen sin)
Tapiokamel er litt i grenseland når det gjelder steinalderlivsstilen. Det er tørket og malt kassavarot og ikke en kornsort, så endel paleoere mener at dette er greit. Imidlertid er det en veldig stivelsesrik melsort, så den er absolutt ikke lavkarbo. Jeg bruker ikke dette melet så mye, men av og til er det jo fristende å sette tennene i et pizzastykke, ikke sant?
Her har jeg på økologisk tomatpuré, passerte tomater, hvitløkspulver, strynskinke, ost, pesto og oliven. Tåler du ikke kumelk, kan du bruk hvit geitost, soyaost eller droppe osten. Knust potetgull oppå smaker også godt.  100 % paleo er ostefritt og potetgullfritt.
 Pizzaen smaker godt allikevel. :-)

Oversatt til metriske mål blir denne oppskriften slik:

1,2 dl vann
1,2 dl olje (oliven eller smeltet kokosolje)
1/2 ts salt
3,5 dl tapiokamel
1 ts hvitløkspulver
1 egg
1 ts pizzakrydder
evt 2 ss mandelmel (for å drysse over etter utkjevling)

Kok opp vann, olje, salt og hvitløk. Ta kjelen av varmen og ha i tapiokaen. Rør og hakk med en treskje eller stekespade til alt er godt blandet, og massen er gummiaktig. Avkjøl i 8 minutter og rør inn egget og krydderet.
Bland godt. Nå er massen glatt og smidig, den er ganske løs. Ønsker du fastere deig, kan du kutte ned på mengden væske, men jeg syns denne passet fint.
Hell deigen over på et bakepapir, og trykk den utover i en tykkelse på ca 1/2-3/4 cm. Jo tynnere, jo sprøere blir bunnen. Deigen er ikke klissete, men ganske oljeaktig, så den er enkel å jobbe med. Dryss evt deigen med litt mandelmel for syns skyld.
Stek bunnen i forvarmet ovn på 180 grader (jeg stekte på 200 grader, det gikk fint det også)
i 20-25 minutter. Ta den ut og legg på fyll etter eget ønske. Stek videre til pizzaen er ferdig.
Slik ser bunnen ut før steking.1 kommentar:

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.