Jeg er ikke veldig ivrig kakebaker, men du vet sånne kaker som er i frysedisken med mandelbunn?
Sånn ville jeg lage, bare uten alle e-stoffer, sukker og annet man ikke trenger.
Sånn ville jeg lage, bare uten alle e-stoffer, sukker og annet man ikke trenger.
Kakebunnen har kun 4 ingredienser og glasuren består av mørk sjokolade og kokosolje.
5 egg
2 ss honning, eller mer etter smak, men mandelmelet smaker også litt søtt
4 dl mandelmel, evt 2 ss kokosmel, men det kan sløyfes
1 ts natron
150 g mørk sjokolade (minst 70%)
4 ss kokosolje
Pisk egg og honning til eggedosis, jo lenger du pisker, jo luftigere blir eggedosisen.
Vend inn mandelmel og natron. Evt også kokosmel.
Hell røren i en 26 cm smurt eller bakepapirkledt kakeform og stekes ved 200 grader i 30-35 minutter. Ta kaken ut, avkjøl noen minutter i formen og hvelv den over på rist. La den avkjøles helt.
Smelt sjokoladen sammen med kokosolje i en kjele på svak varme. La avkjøle til den tykner litt og hell eller smør den utover kaken som er(avhengig av hvor tykk massen er)
Pynt med kokosmasse og evt friske bær.
5 egg
2 ss honning, eller mer etter smak, men mandelmelet smaker også litt søtt
4 dl mandelmel, evt 2 ss kokosmel, men det kan sløyfes
1 ts natron
150 g mørk sjokolade (minst 70%)
4 ss kokosolje
Pisk egg og honning til eggedosis, jo lenger du pisker, jo luftigere blir eggedosisen.
Vend inn mandelmel og natron. Evt også kokosmel.
Hell røren i en 26 cm smurt eller bakepapirkledt kakeform og stekes ved 200 grader i 30-35 minutter. Ta kaken ut, avkjøl noen minutter i formen og hvelv den over på rist. La den avkjøles helt.
Smelt sjokoladen sammen med kokosolje i en kjele på svak varme. La avkjøle til den tykner litt og hell eller smør den utover kaken som er(avhengig av hvor tykk massen er)
Pynt med kokosmasse og evt friske bær.
Ser nydelig ut! :-)
SvarSlett