Jeg kan tenke meg at det er omtrent uendelige bruksmuligheter med denne karamellsausen. Tenk deg denne til banan-is, eller som topping til donuts eller cupcakes, til vafler, eplekake eller til fruktdip.
Karamellsaus
Ca 2 dl kokoskrem (det som er i toppen av kokosmelkboksen etter at den har stått kaldt, pass på at du bruker helfet kokosmelk, kokosmelk light funker ikke)
1 dl honning
0,5 dl kokossukker
1/4-1/2 ts salt
2 ss ghee, kokosolje eller shortening (shortening er palmefett med eller uten kokosolje som ofte brukes i kaker og frosting. De fra iHerb inneholder ikke transfett)
1 ss vaniljeekstrakt
Ha kokoskrem, honning, kokossukker og salt i en kjele. Kok opp på svak varme og la det småputre ca 10 min.
Ta kjelen av varmen og rør inn ghee/kokosolje og vaniljeekstrakt.
Sausen er ganske mørk, men vil bli lysere når den avkjøles.
Ha over på lufttett glass og avkjøl helt før du setter det i kjøleskapet.
Rør om før du skal bruke sausen.
Karamellsaus
Ca 2 dl kokoskrem (det som er i toppen av kokosmelkboksen etter at den har stått kaldt, pass på at du bruker helfet kokosmelk, kokosmelk light funker ikke)
1 dl honning
0,5 dl kokossukker
1/4-1/2 ts salt
2 ss ghee, kokosolje eller shortening (shortening er palmefett med eller uten kokosolje som ofte brukes i kaker og frosting. De fra iHerb inneholder ikke transfett)
1 ss vaniljeekstrakt
Ha kokoskrem, honning, kokossukker og salt i en kjele. Kok opp på svak varme og la det småputre ca 10 min.
Ta kjelen av varmen og rør inn ghee/kokosolje og vaniljeekstrakt.
Sausen er ganske mørk, men vil bli lysere når den avkjøles.
Ha over på lufttett glass og avkjøl helt før du setter det i kjøleskapet.
Rør om før du skal bruke sausen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.