tirsdag 13. januar 2015

Hamburgerbrød uten gluten og melk

 

Denne uken skal jeg lage hamburgebrød til butikken Rå Smak. Jeg må derfor teste ut oppskrifter for å være sikker på at jeg leverer et bra nok produkt.
Denne virker lovende:

Til 8-9 ganske store brød:

1 cup rismel, ca 2,5 dl
1 cup sorghum-mel eller fullkornsrismel
1 cup tapiokamel
1 ss fiberhusk
1/2 ts hvitløkspulver (kan sløyfes)
1 1/2 ts salt
1 ss tørrgjær
2 ts honning (kan sløyfes)
1 cup varmt vann (37 grader)
4 egg, romtemperert
1/4 cup olivenolje ca 0,6 dl
1 ts eplesidereddik
sesamfrø til pynt

Bland , olje, egg og honning. Bland de tørre ingrediensene med en kjøkkenmaskin. Bruk ikke deigkroken til glutenfrie brød, bruk heller k-vispen hvis du har Kenwood eller deigvispen hvis du har annen maskin. Da samler deigen seg mye bedre.
Bland væsken i melet og la maskinen jobbe i minimum 2 minutter. Deigen skal være myk, men ikke flytende.
Den blir fastere etterhvert. Del deigen i 8-9 emner. Trill hver deigbit til en kule med lett oljete hender. Trykk flat ca 1 1/2 cm. Har du en kakering i passe størrelse, får du jevne, fine brød.
Pass på at du får litt  mellomrom mellom hvert brød. De hever både oppover og utover.
La heve under håndkle i 30 minutter. Pensle forsiktig med litt olivenolje og strø på sesamfrø.
Stekes ved 200 grader ca 12-15 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)