torsdag 29. oktober 2015

Gresskarcupcakes med swiss meringuefrosting


Har du begynt å tenke på hva du kan gjøre med innholdet av Halloweengresskaret?
Du kan koke kjøttet til puré som du kan legge i små fryseposer og ha til supper, brød eller cupcakes.
Fin oppskrift på det her.
I bladet Bake finner jeg mange fristende oppskrifter, og selv om bladet ikke er direkte rettet til glutenfrifolket, så har de alltid spalten Fri For med gluten og ofte melkefrie oppskrifter.
I tillegg er mange ande oppskrifter glutenfrie eller kan lages glutenfrie.
I forrige nummer hadde Manuela Kjeilen fra bloggen Passion For Baking med en oppskrift på glutenfrie cupcakes med vanilla bean frosting.
Frostingen er melkefri og veldig god. Restene kan du lage pikekyss eller marengs til pavlova av. Det blir ganske stor porsjon.
Jeg halverte alle ingrediensene og gjorde om oppskriften slik at jeg fikk med gresskarpuré og fikk melkefrie ingredienser. Har du ikke gresskarpuré, kan du doble mengden fett.
For et melkefritt resultat bruker jeg shortening, dvs rød palme- og kokosfett fra Spectrum Organics.
Jeg syns den gir saftig resultat og er sunnere å bruke enn melkefri margarin.

Til 7 store cupcakes eller 12 vanlige trenger du:

120 g mandelmel
120 g 3 ss rismel.
1/2 ss maisenna
125 g rårørsukker
120 g shortening eller kokosolje
120 g gresskarpuré
3 egg
25 g kokosmelk (jeg bruker Rema sin fra Go Green, den smaker ikke kokos)
1/2 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
1/2 ts bakepulver

Frosting
4 eggehviter
275 g rårørsukker
1/2 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
evt litt pastafarge (kan kjøpes på Kitch'n eller Panduro e.l

Sett ovnen på 180 grader og gjør klar 7 store muffinsformer eller ett muffinsbrett med plass til 12 vanlige muffins kledd med muffinspapir.
Sikt mandelmel, rismel, bakepulver og maisenna i en bolle.
Ha shorteningen i en vispebolle og tilsett gresskarpuréen og sukkeret. Visp til det er blitt litt luftig. Du må kanskje stoppe og skrape ned med slikkepott underveis. Pisk i minst 10 minutter.
Det vil se ut som om det har skilt seg, men ha i eggene ett etter ett så ser du at massen blir jevn og fin.
Ha gradvis i melet og kokosmelken tilslutt. Hvis massen virker tynn, kan du ha i en eller 2 ss med rismel.
Fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek midt i ovnen i ca 20-25 minutter.
Avkjøl på rist mens du lager frostingen.

Ha alle ingrediensene bortsett fra fargen i en stor bolle. Kok opp vann i en kjele, legg bollen over og visp lett for hånd til sukkeret er oppsløst. Du må vispe hele tiden, ellers koagulerer eggehvitene og du får en eggehviteomelett.
Er du usikker på når sukkeret er smeltet kan du dyppe pekefingeren i og gni pekefinger og tommel sammen kjenne etter om det er noen korn i massen. Den skal være helt glatt.
Ha massen over i en helt ren vispebolle og visp først sakte noen minutter og øk deretter til full speed noen minutter til bollen ikke lenger føles varm. Massen er nå ganske stiv og du kan ha den over i en sprøytepose.
Pynt cupcakesene med frostingen og evt et pikekyss eller to.
Jeg fikk nok frosting til alle cupcakesene og lagde et brett med pikekyss i tillegg.

De må stekes på 125 grader midt i ovnen i 45 minutter.  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)