onsdag 27. april 2016

Fylte pannekaker/turnovers :) Glutenfritt og melkefritt, og paleovennlig



Bildet er lånt fra Pixabay

Turnovers er en amerikansk greie der du lager pirogliknende bakst med butterdeig, men kan også gjøres ved å steke en stabel pannekaker, så varme en og en i stekepannen med fyll før de brettes halve over den andre halve og klemmes sammen i skjøtene.
Du kan også fylle hele og rulle sammen og varme de oppi stekeovnen med et ostedryss over. (vanlig ost eller melkefri ost. Varianter av dette finnes i velassorterte butikker. De blir da ikke paleovennlig, da de fleste meieriprodukter ikke brukes i dette kostholdet)
Denne oppskriften passer godt til både salt og søtt. Vil du ha søtt fyll, kan du ha litt honning eller annen søtning i røra. Pannekakene henger godt sammen pga tapiokaen, og kan stekes ganske så tynne. Jeg elsker å bruke tapioka, jeg synes det får deigen/røra til å bli mer smidig og luftig  ved baking og steking.


Til en stabel pannekaker trenger du:

1 1/2 dl mandelmel
2 dl tapioka (har du ikke tapioka, kan også arrowroot brukes)
2 1/2 - 3 dl fet kokosmelk.
(evt 2 ss honning)
2 egg
1 1/2 dl vann
en klype salt
kokosolje til steking. (røra skal være ganske tynn)

Rør sammen de tørre ingrediensene og tilsett egg, evt honning, vann og kokosmelk.
Ha ca 3 ss røre i en stekepanne og hell på pannen slik at røren fordeler seg utover. Stek i ett minutt eller to og snu pannekaken. Stek videre på andre siden ett minutt og legg pannekakene oppå hverandre på en tallerken.

Her er et forslag til søtt fyll: 
2 epler, skrelt og ternet smått, ca 1/2 cm store terninger
3 ss kokosolje + 2 ss kokosolje (se fremgangsmåten lenger ned)
2 ts kanel
4 ts lønnesirup eller honning
en liten klype salt

Smelt 3 ss koksolje i en liten kjele. Tilsett eple, kanel, sirup og salt. La koke til eplene blir myke, men ikke mos.

Ha så en litt kokosolje i stekepannen. Legg i en pannekake, legg fyllet på 1/3 av pannekaken. Brett halve pannekaken over den andre halvdelen og prikk langs skjøten med en gaffel. Stekes på begge sider til pannekaken er sprø og gyllenbrun.
La renne av på litt papir og gjenta prosessen med de andre pannekakene.

Disse pannekakene kan også fylles med kjøtt og grønnsaker, her er det bare fantasien som setter grenser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)