onsdag 23. februar 2011

Fruktminestrone med Moscato d'Asti


Så igjennom kokeboken Babettes Gjestebud, og falt for fristelsen til å legge ut denne delikate desserten.
Moscato d'Asti er en musserende dessertvin som passer godt i denne suppen. Alternativt finnes andre musserende Asti-viner på vinmonopolet.
Enkel og grei oppskrift der mengden tilpasses hvor mange gjester du har, eller hvor grådig man er på desserten.
Den er ikke sukkerfri, men det kan kanskje lages sukkerlake med annet enn raffinert sukker.

Faste frukter etter smak skrelles og kuttes i fine terninger.
Kok sukkerlake av vann og sukker i forholdet 1:1
Avkjøl og smak til med sitronsaft.
Hell laken over frukten rett før servering.
Ved bordet helles 1/3 dl Moscato d'Asti over hver tallerken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)