tirsdag 22. februar 2011

Mac&"cheese" Gluten og melkefri

 
For mange er ost er noe man savner hvis man ikke tåler melk.
Denne har jeg ikke prøvd selv, men det hadde vært moro hvis det var godt.






Glutenfri makaroni eller penne
4ss olivenolje
4ss hvitt rismel
5 dl rismelk eller soyamelk
1ss tahini (sesampasta fås på innvandrerbutikker) eller mandelsmør
2 toppede ss nutritional yeast eller B-jäst (fås på helsekosten. Brukes for å lage osteaktig konsistens)
1/2 ts Dijonsennep
1-2 ts hvit balsamicoeddik eller riseddik, eller sitonsaft etter smak
1/2 ts havsalt
Et dryss eller to av hvitløkspulver
Et dryss eller to av løkpulver
1/4 ts revet muskatnøtt
3 ss hvitvin
Evt 1/2 ts gurkemeie for gul farge eller paprika for oransje farge
Glutenfritt strøbrød
Cherrytomater
Basilikum 

Kok glutenfri makaroni eller penne.

Mens pastaen koker, varmer du olivenoljen i en kjele og visper inn rismelet i ca 10 sekunder. Spe så med rismelken  men du hele tiden rører i kjelen.
La det koke opp så det tykner og skru så ned.
Tilsett tahini, nutritional yeast, dijonsennep, balsamico, salt, løkpulver, hvitløkspulver, muskatnøtt og hvitvin.
Tilsett gurkemeie eller paprika. Visp dette godt sammen.
Ta kjelen av platen.
Varm ovnen til 180 grader.

Hell den kokte pastaen over i en ildfast form. Hell over sausen og bland med pastaen. Strø over strøbrød og delte tomater. Strø over basilikum.
Stekes ca 25 minutter til den er gjennomvarm og boblende.

Read more: http://glutenfreegoddess.blogspot.com/2008/02/best-vegan-baked-mac-cheese.html#ixzz1EivGXuTU

1 kommentar:

  1. Nå har jeg prøvd oppskriften, og jeg vil anbefale å smake til med det meste av krydderet. Jeg syns denne oppskriften ble litt tam, så jeg brukte mer av hvitløkspulver, muskat, salt og balsamico.
    Jeg hadde ikke løkpulver, men brukte glutenfri sprøstekt løk. Også hadde jeg oppi smør for å få en fyldigere smak. Bruk melkefri margarin og tilsett mer salt hvis du ikke kan bruke smør.

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)