onsdag 23. februar 2011

Soppsuppe




Hvis du er så heldig å ha skogsopp i fryseren fra den fantastiske sopphøsten som var, kan denne suppen være en herlig middag eller forrett. Den er utrolig enkel og smaker nydelig.

1 hel løk, grovhakket
4-5 fedd hvitløk, grovhakket
olivenolje til steking. Evt kokoslolje
Litt margarin eller smør hvis det tåles
salt og pepper
2 buljongterninger evt. kyllingfond.
5-7 dl vann
5-7 dl forvellet sopp eller mindre mengde tørket sopp(som må bløtlegges før steking).  Eller større mengde fersk sopp.
Champinjonger kan også brukes, men det blir best med kantareller, traktkantareller, piggsopp eller skogens konge:steinsopp!
1 kartong soyafløte, risfløte eller havrefløte.


Stek soppen med smør eller margarin slik at det meste av væsken koker inn. 
Spar litt av soppen til å ha på suppen til pynt. Denne soppen sprøstekes.


Stek løk og hvitløk mykt i kjelen som suppen skal kokes i. Smuldre oppi buljongterning og tilsett vann og sopp. Kok opp og tilsett soyafløte, risfløte eller havrefløte. Kjør det hele fint med stavmikser eller i en foodprocessor. Smak til med salt og pepper.
Hell suppen i skåler og strø over sprøstekt sopp og evt litt hakket persille.
Hvitløksolje smaker også godt å ha oppå.

2 kommentarer:

  1. Mmmm, må passe på å legge litt skogsopp i frysen slik at jeg kan lage soppsuppe en vinterskveld :)

    SvarSlett
  2. :-) det er kjempegodt! Elsker å plukke sopp og å spise sopp. Ikke så glad i rensingen :-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)