onsdag 16. februar 2011

Müslibars med nøtter og rosiner

Fant denne oppskriften. Har ikke prøvd den selv enda, men det høres da godt ut?


Fulle av energi, perfekt snacks til skituren.

5 dl glutenfrie havregryn
2 dl mandler
1 dl Cashewnøtter
1 dl kokosmasse
½ dl linfrø
½ dl sesamfrø med skall
1 klype  havssalt
1/3 tsk vaniljepulver
½ dl agavesirup eller honning
½ dl peanøttsmør
½ dl rårørsukker
2 dl rosiner

Sett ovnen på 165ºC. Hakk mandlene og cashewnøttene grovt. Bland havregrun, nøtter, linfrø, kokos og sesamfrø i en bolle. Hell blandingen på ett bakpapirkledd bakeplate med høy kant. Stek blandingen i 15 minutter.
Kle en form (23X23 cm med bakepapir slik at papiret når et stykke opp på formens kanter.
Ha honning, peanøttsmør, rårørsukker, salt og vanilje i en kjele. Begynn å forsiktig varme varme innholdet når havregrynsblandingen har 5 minutter igjen å steke. Rør hele tiden til sukkeret har smeltet og man får en tyktflytende masse.
Ta havregrynsblandingen ut av ovnen og hell i en stor bolle. Bland i rosinene, hell over honning/peanøttsmørmassen og bland godt med en sleiv. Hell dette over i formen og trykk ned  massen med baksiden av sleiven.
Sett formen inn i ovnen og stek 18-20 minutter, avhengig av hvor tykk kaken er. Det er viktig å ikke steke for lenge, for da blir massen sprøere og kan gå lettere istykker. Den skal bli lett gyllen, men ikke brun. Ta formen ut av ovnen og la avkjøle helt før du skjærer den i stenger. Bruk skarp kniv slik at den ikke smuler seg opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)