onsdag 16. februar 2011

No-knead-glutenfree bread i Rømertopf




No-knead-glutenfree-bread i Rømertopf

Etter en lettvint metode på youtube med å sette brøddeig på et par minutter, ville jeg prøve om dette også går i Rømertopf, en leirgryte med lokk. 
I og med at leirgryter skal bløtlegges og settes inn i kald ovn, blir det litt forskjellig fra fremgangsmåten på "No-knead-bread"

Sånn ca oppskrift blir da:

3 kopper glutenfritt mel. Jeg syns Schärs fungerer best til dette, Finax naturlig fin mix er også bra.
1-2 ts salt
1/2 pose gjær

2-1/2 kopper lunkent vann 20-25 grader. Prøv deg fram, deigen skal være ganske løs, men henge litt sammen.
2-3 ss oliven eller rapsolje.

Når deigen henger litt sammen, hell på oljen og løft deigen med en skje slik at hele deigen blir dekket av olje.
Sett deigen til heving i 5-6 timer i en plastbolle med lokk, eller med plastfolie over.
Etter heving helles deigen over på en melet flate og brettes sammen med en slikkepott. Hvis deigen er for bløt, kan du tilsette mer mel og brette over med slikkepotten flere ganger. Deigen skal kunne løftes over i leirgryten. Heves i 1-2 timer med plastfolie over.
Jeg har en gryte som har glasert bunn, men lokket må bløtlegges i 10 minutter.
Når deigen er ferdig hevet, settes gryta inn i kald ovn som settes på 220 grader.
Stekes 45 minutter med lokk og 15-20 minutter uten lokk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)